Արևային գաթա՝ սեփական ձեռքերով. պատրաստում ենք հայկական ավանդական թխվածքը

Բաժանորդագրվեք
НовостиTelegram
Գաթան ոչ միայն տոնական սեղանի զարդ է, այլև՝ ամենօրյա աղանդեր: Խոհարար Սվետլանան պատմում և ցույց է տալիս, թե ինչպես կարելի է հունցել գաթայի խմորը:

Մեր տեսանյութի միջոցով կարող եք իմանալ կլոր և կտրատած գաթայի միջուկը պատրաստելու գաղտնիքներն ու այլ նրբություններ:

Դարեր առաջ մարդիկ ամեն ինչ տիեզերական խորհրդով էին անում. անգամ խմորեղենը աստղի կամ քառակուսու տեսքով էին պատրաստում: Աստղը խորհրդանշում էր մարդուն, քառակուսին` աշխարհի 4 կողմերը, իսկ կլորն ընտանիքին էր փոխանցում արևի ջերմությունը:

Լրահոս
0