00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
25 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
10:07
52 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
7 ր
Աբովյան time
On air
18:14
43 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Փորձագետ. Հայաստանում եվրոպացի զբոսաշրջիկներին գրավում է ագրոտուրիզմը

© Sputnik / Asatur YesayantsБарекендан
Барекендан - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Ագրոտուրիզմը մեծ թափ է հավաքում Հայաստանում։ Զբոսաշրջիկներից շատերը նախընտրում են հանգստանալ գյուղական վայրերում` վայելելով էկոլոգիապես մաքուր սննդամթերք, ծանոթանալով գյուղական կյանքին, գյուղմթերքի մշակման ու արտադրության գործընթացին։

ԵՐԵՎԱՆ, 24 փետրվարի — Sputnik. Հայաստանում ագրոտուրիզմը ակտիվ զարգացում է ապրում, և այն գրավում է հիմնականում եվրոպացի ճանապարհորդներին, Sputnik Արմենիայի հարցին ի պատասխան ասաց «ԼՈՌԵ» զբոսաշրջային կազմակերպությունների խմբի հիմնադիր Վլադիմիր Գևորգյանը։

Նրա խոսքով` ՄԱԿ-ը հատուկ ծրագիր է մշակել, որն ուղղված է հայկական գյուղերի զարգացմանը։ Ծրագրի իրականացումն անկասկած կնպաստի նաև ագրոտուրիզմի զարգացմանը։

«Այս ծրագրի շրջանակում երեք տարվա ընթացքում երկրի հյուսիսային և հարավային շրջաններում համապատասխան նախագծեր են իրականացվելու, որոնց արդյունքում Հայաստանում կլինեն գյուղեր, որոնք պատրաստ կլինեն ընդունել ագրոտուրիստների», — Sputnik Արմենիա մամուլի կենտրոնում ասաց Գևորգյանը։

Նրա խոսքով` ագրոտուրիզմը գյուղացիներին հնարավորություն կտա գումար աշխատել, ինչպես նաև իրենց ներդրումն ունենալ գյուղի և գյուղական ենթակառուցվածքների զարգացման գործում։

«Գյուղական զբոսաշրջությունն օտարերկրացիներին գրավում է իր կոլորիտով։ Օրինակ` Գառնիում և Գեղարդում կարելի է տեսնել, թե ինչպես են լավաշ թխում, պանիր պատրաստում և այլն», — ավելացրեց նա։

АРМЕНИЯ АХПАТ МОНЫСТЫРЬ - Sputnik Արմենիա
Ռուս զբոսաշրջիկները Հայաստանում գումար չեն խնայում

Գավառում կարելի է հետևել տեղական գաթայի և փախլավայի պատրաստման գործընթացին, հետո էլ համտեսել դրանք։

«Զբոսաշրջիկներից շատերին դուր է գալիս տոլմայի պատրաստման գործընթացը, նրանք էլ հաճույքով միանում են տոլմա պատրաստողներին», — ասաց նա։

Պետք չէ մոռանալ նաև Արենի գյուղի մասին, որտեղ, Գևորգյանի խոսքով, կարելի է ոչ միայն հայկական գինի համտեսել, այլև տեսնել պատրաստման գործընթացը։

Լրահոս
0