00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:36
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
8 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:08
8 ր
Աբովյան time
On air
18:16
43 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:22
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:40
20 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
35 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1
Петербургский международный экономический форум. День первый - Sputnik Արմենիա
ՌԱԴԻՈ

Մամուլյան. «Տոլմա բառը «տոլի» բառից է, որը հին հայերենով նշանակում է խաղողի տերև»

© Sputnik / Asatur YesayantsСедрак Мамулян
Седрак Мамулян - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը Sputnik Արմենիա մամուլի կենտրոնում անդրադարձավ տոլմայի ծագումնաբանությանը և նրա զուտ հայկական ուտեստ լինելու փաստին։
Սեդրակ Մամուլյան

«Տոլման առկա է մեր բոլոր տոնական սեղաններին։ Տոլմա բառը «տոլի» բառից է, որը հին հայերենով նշանակում է խաղողի տերև։ Տոլմայի նախնական պատրաստման ձևը ծեծված մսից էր` խաղողի տերևի մեջ փաթաթած»,- իրենց ուսումնասիրությունների արդյունքներն է ներկայացնում Մամուլյանը։

Սեդրակ Մամուլյանի խոսքով` ծեծված մսից տոլմայի տարբերակն այսօր պահպանվել է միայն Սյունիք մարզում։

Լրահոս
0