Фон для радио  - Sputnik Արմենիա
ՌԱԴԻՈ

Սննդային թունավորումից խուսափելու հնարքներ. համաճարակաբանի խորհուրդները

© Sputnik / Asatur Yesayants / Лиана Торосян
Лиана Торосян - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվեք
НовостиTelegram
Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման ազգային կենտրոնի հատուկ վտանգավոր և օդակաթիլային վարակների բաժնի պետ Լիանա Թորոսյանը Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում ներկայացնում է սննդային թունավորումներից խուսափելու կանխարգելիչ միջոցառումները։
Լիանա Թորոսյան

«Սեզոնը նպաստավոր է սննդային թունավորումների համար։ Պետք չէ սնվել արագ սննդի կետերում, պետք է զերծ մնալ կրեմային հրուշակեղեն օգտագործելուց։ Շատ կարևոր է ճիշտ կազմակերպել սառնարանային «հարևանությունը». կիսաեփ սնունդը եփվածի, պանիրը ձևի կողքը չպահել և այլն»,–ասում է Լիանա Թորոսյանը։

Համաճարակաբանը շատ կարևորեց նաև ամռան սեզոնին սնունդը փոքր չափաբաժիններով պատրաստելը, որպեսզի այն երկար չպահվի։

Լրահոս
0