00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ամերիկյան հրատարակությունը բացահայտել է հայերի սուրբծննդյան սեղանի գաղտնիքը

© Sputnik / Asatur YesayantsФестиваль "Вкусный и ароматный Ереван"
Фестиваль Вкусный и ароматный Ереван - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Յուրաքանչյուր ժողովուրդ ունի Ամանորի սեղանի սեփական խոհարարական ավանդույթները։ Իսկ ինչպե՞ս են պատրաստվում Սուրբ ծննդին աշխարհի տարբեր երկրներում։ Պատմում է ամերիկյան Business Insider հրատարակությունը։

ԵՐԵՎԱՆ, 20 դեկտեմբերի — Sputnik. Աշխարհի տարբեր երկրների ընտանիքներ են հարցման ենթարկվել Balsam Hill  տոնածառերի ինտերնետային խանութի կողմից` պարզելու, թե ինչպես են նրանք զարդարում իրենց սուրբծննդյան սեղանները, գրում է Business Insider–ը։

Հրատարակության տվյալներով` դդումն ամենագլխավոր սուրբծննդյան մթերքն է, որ զարդարում է հայ ընտանիքների սեղանները։

Армянская кухня логрид арм - Sputnik Արմենիա
Հայկական խոհանոց. ամենահամեղ ուտեստների ընտրանին

«Արդեն մի քանի դար շարունակ Սուրբ ծննդին մենք ուտում ենք ղափամա, որը պատրաստում են դդումով։ Սուրբ ծնունդը յուրահատուկ տոն է, ուստի դա տարվա մեջ միակ օրն է, երբ մենք դդում ենք ուտում։ Մենք այն լցոնում ենք բրինձով, չամիչով, մեղրով, և համտեսում ենք հնդկահավի հետ», – ամերիկյան պորտալին պատմել է Հայաստանի բնակիչներից մեկը։

Business Insider–ը ներկայացրել է նաև սուրբծննդյան ընթրիքը Ռուսաստանում` ցույց տալով ռուսական սեղանի համար ավանդական Օլիվյե և Շուբա աղցանները։ Իսկ, օրինակ, Ուկրաինայում սուրբծննդյան սեղանին մատուցում են պելմեններ և սնկով ապուր։

Հրատարակության տվյալներով` սերբերը զարդարում են տոնական սեղանը ձկով, տապակած լոբիով, ինչպես նաև կարտոֆիլի աղցանով։

Լրահոս
0