Համով Հայաստան. ինչու էին հայերը Ամանորի «Տարեհացից» բաժին հանում նաև կենդանիներին

Բաժանորդագրվեք
НовостиTelegram
Ավանդական հայկական Ամանորի սեղանին պարտադիր էր «Տարեհացը», որի մեջ հաջողության մանրադրամն էր թաքնված:

Թե ինչպես պատրաստել այն, կներկայացնի Sputnik Արմենիայի «Համով Հայաստան» նախագծի հերթական թողարկումը:

«Տարեհացը» քաղցր գաթա է, որի մեջ մեր նախնիները խորհրդանիշ մանրադրամն էին դնում: Ում բաժին հասներ այն, նրա համար տարին հաջողակ կլիներ:

«Հնում մարդիկ շատ ուշադիր էին կենդանիների հանդեպ և իրենց ուտելիքներից անպայման նրանց էլ էին բաժին հանում»,- Sputnik Արմենիային է պատմում խոհարար Աննա Մաթևոսյանը:

«Տարեհացի» պատրաստման համար անհրաժեշտ են ձու, մածուն, ալյուր, աղ, սոդա և մարանդրամ:

Պատրաստման մանրամասները՝ տեսանյութում:

 

Լրահոս
0