00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:28
6 ր
Ուղիղ եթեր
12:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1
Петербургский международный экономический форум. День первый - Sputnik Արմենիա
ՌԱԴԻՈ

Մամուլյան. «Արտասահմանից ներմուծված օտար ավանդույթների փոխարեն պահպանենք մերը»

© Sputnik / Aram NersesyanСедрак Мамулян в гостях у радио Sputnik Армения
Седрак Мамулян в гостях у радио Sputnik Армения - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Հայաստանում Ամանորի կերակրատեսակների հետ կապված տոնական ու ծիսական բազում ավանդույթներ են եղել։ Մեզ հասած մի քանի ավանդույթների մասին Sputnik Արմենիային պատմել է խոհարար Սեդրակ Մամուլյանը։
Սեդրակ Մամուլյան

Ամանորի կերակրատեսակներից ամենահայտնին, որ առ այսօր էլ որոշակի փոփոխություններով կիրառվում է, տարեհացն է, ասում է «Խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը։

Ավանդական կերակրատեսակներից էր նաև «քաշիկան», որը շատ նման է հարիսային, բայց եփելիս այն արգելվում էր խառնել, որպեսզի հաջորդ տարին խառնակ չլինի։

«Մենք կերակուր էինք պատրաստում, որ աշխարհում խաղաղություն լինի»,- ասում է Մամուլյանը։

Ամանորին շատ տարածված էր նաև փոքրիկ խմորեղեններ` «ասիլիկ-վասիլիկներ» պատրաստելու ավանդույթը։ Դրանց միջոցով նաև գուշակում էին, թե ինչ կբերի հաջորդ տարին։

«Օրինակ, եթե տանը նորահարս կար, խմորներից մեկին հարսի տեսք էին տալիս։ Ու եթե թխվելիս «հարսի» փորն ուռչում էր, հավատում էին, որ գալիք տարում նա երեխա է ունենալու»,- ասում է Մամուլյանը։ Իսկ եթե ուռչում էր քսակի տեսքով ասիլիկ-վասիլիկը, հավատում էին, որ տարին հարուստ է լինելու։

Լրահոս
0