00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:36
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
8 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:08
8 ր
Աբովյան time
On air
18:16
43 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:22
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:40
20 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:06
6 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ուկրաինայի հայ շեֆ խոհարարը. Հասմիկ Գասպարյանը պատմել է իր սիրելի ճաշատեսակի մասին

Բաժանորդագրվել
Հայկական արմատներով ուկրաինաբնակ բրենդ խոհարար Հասմիկ Գասպարյանը պատմել է, թե ինչ ճաշատեսակներով է հիացնում տանեցիներին և ընկերներին:

ԵՐԵՎԱՆ, 4 փետրվարի — Sputnik. Ուկրաինական «Մաստերշեֆ» խոհարարական նախագծի վեցերորդ սեզոնի հաղթող Հասմիկ Գասպարյանի կարծիքով ցանկացած ճաշատեսակ կարելի է յուրօրինակ ձևով մատուցել: Այդ մասին հայուհին պատմել է «Օբոզրևատել» կայքին տված հարցազրույցում: Հասմիկը սիրում է ընտանիքի անդամներին, ընկերներին հաճույք պատճառել նրանց համար համեղ ճաշատեսակներ պատրաստելով: Իհարկե, դա չի նշանակում, թե նա ճաշի կամ ընթրիքի համար տապակած կարտոֆիլ կամ աղ դրած միս չի պատրաստում:

«Իմ բախտը բերել է, քանի որ ընտանիքիս անդամներն ամենակեր են: Այն, որ ես դարձա Ուկրաինայի մաստեր շեֆ և ընդհանրապես որ շեֆ խոհարար եմ, չի նշանակում, թե իմ ընտանիքը տապակած կարտոֆիլ կամ աղ դրած միս չի ուտում: Ես մսապուրի ժելե եմ պատրաստում, կատրոֆիլի խյուս, տանեցիները շատ են սիրում թթվասերով պատրաստված ծածան: Բայց ես սիրում եմ բոլոր այդ ճաշատեսակները գեղեցիկ մատուցել, սեղան դնել, որի շուրջ հավաքվում են տանեցիները: Հենց դա էլ մեր ընտանիքի ճաշկերույթի յուրահատկությունն է»,- ասում է Հասմիկը:

© Из личного архива А.ГаспарянՀասմիկ Գասպարյան
Асмик Гаспарян - Sputnik Արմենիա
Հասմիկ Գասպարյան

Հյուրերի համար նա սովորաբար ոչխարի մսից որևէ ճաշատեսակ կամ ջեռոցում եփված խոճկոր, հնդկահավ է պատրաստում և աշխատում է մտերիմներին նոր համերով զարմացել, ուրախացնել:

«Իմ ընկերների համար համեմունքներով պատրաստված ոստրեն այլևս էկզոտիկա չէ»,-հպարտանում է հայ խոհարարը:

Հասմիկ Գասպարյանը նաև պատմել է «Մաստերշեֆ» նախագծում իր մասնակցության մասին:

«Հաղորդման մասնակիցների միջև լուրջ և դժվար պայքար էր ծավալվում, և այն, ինչ ցուցադրվում է հեռուստատեսությամբ, այդ մրցակցության միայն չնչին մասն է: Հատուկ բեմադրություն, սցենար գոյություն չունի, մասնակիցների ապրումներն ու հույզերն իրական են»,- հիշում է Գասպարյանը:

Ըստ նրա՝ բարդ է նաև էկզոտիկ ճաշատեսակների պատրաստումը: Դա յուրաքանչյուր մասակցի համար յուրահատուկ մարտահրավեր է, ինչի հաղթահարումն առաջին հայացքից անհնարին է թվում:

Գասպարյանը սիրում է նման մարտահրավերները, քանի որ նա հեշտությամբ է կարողանում հաղթահարել դրանք:

© MasterchefՀասմիկ Գասպարյանը «Մաստերշեֆ» խոհարարական նախագծի վեցերորդ սեզոնի հաղթող
Титул шестого украинского МастерШефа на шоу «МастерШеф – 6» завоевала Асмик Гаспарян - Sputnik Արմենիա
Հասմիկ Գասպարյանը «Մաստերշեֆ» խոհարարական նախագծի վեցերորդ սեզոնի հաղթող

«Ամենաբարդը ոչ թե էկզոտիկ ճաշատեսակի պատրաստումն է, որոնց բաղադրատոմսերից գաղափար չունես, այլ մարդ մնալը»,- ասում է խոհարարը:

Հասմիկ Գասպարյանը սովորել է Ֆրանսիայում՝ աշխարհի լավագույն ակադեմիաներից մեկում: Իր փորձի և ունակությունների շնորհիվ վաստակել է ռեստորանների ցանցի հաջողակ բրենդ շեֆի տիտղոսը: 2017 թվականին նա ավելի քան 150 մաստեր կլաս է ցուցադրել Ուկրաինայով մեկ:

 

Լրահոս
0