Համով Հայաստան. իսկական վրացական խինկալի կարելի է ուտել նաև Երևանում

Բաժանորդագրվեք
НовостиTelegram
Առաջարկում ենք հյութեղ, անուշաբույր խինկալի պատրաստել դասական վրացական բաղադրատոմսով։

Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում բացահայտել են վրացական ավանդական ուտեստի պատրաստման գաղտնիքները։

«Վրացական խինկալին հայտնի է ինչպես հայերի, այնպես էլ զբոսաշրջիկների շրջանում», — պատմում է երևանյան հաստատություններից մեկի շեֆ խոհարար Գեորգի Մաչաիձեն։

Նա արդեն չորս ամիս է` շեֆ խոհարար է Երևանում, երկար տարիներ աշխատել է Վրաստանի տարբեր հաստատություններում։ Մաչաիձեն խինկալի պատրաստելու համար օգտագործում է ալյուր, ջուր, աղ։ Խճողակի համար օգտագործում է խոզի միս, սոխ, կանաչի, պղպեղ և աղ։

«Սկզբից պատրաստում ենք խմորը։ Այն մի քանի անգամ հունցում ենք, հետո թողնում ենք, որ խմորը հանգստանա», — ասաց Մաչաիձեն։

Այնուհետև պատրաստում ենք խճողակը։ Հնում մսաղաց չի եղել, ամեն ինչ ձեռքով են արել. միսը մանր կտրատել են, և խինկալին կոչվել է կտրատած։

Խինկալին ծնունդով Խևսուրեթիից է։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

Լրահոս
0