00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:23
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Գիրանալու վտանգ չկա. ռուսական հացագործարանում սկսել են լավաշ թխել

© Sputnik / Asatur YesayantsФестиваль шашлыка в Ахтале
Фестиваль шашлыка в Ахтале - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Բացառիկ տեխնոլոգիայի շնորհիվ պահպանվում է ցորենի ալյուրի կարևոր բաղադրիչների մեծ մասը։

ԵՐԵՎԱՆ, 7 մարտի – Sputnik. Արխանգելսկի հացագործարանում սկսել են հայկական լավաշ թխել։ Տեղեկությունը հայտնում է Region29.ru–ն` նշելով, որ լավաշը հացի հնագույն տեսակներից է։

Լավաշը թխվում է ժամանակակից սարքավորումներով։

«Այժմ արդեն տանը հնարավոր կլինի շաուրմա պատրաստել», – գրում է կայքը` ընդգծելով, որ լավաշը թխում են առանց խմորիչի` միայն ջուր, ալյուր և աղ։

«Արխանգելսկխլեբ»» ՓԲԸ–ի լաբորատորիայի պետ Ելենա Նեմշիլովայի խոսքով` լավաշը մեծ պահանջարկ է վայելում, գնում են թե՛ տոն օրերին, թե՛ ամեն օր։

Лаваш не по-детски  - Sputnik Արմենիա
Փոքրիկ հայ աղջնակը հմտորեն լավաշ է թխում. տեսանյութը համացանցի հիթ է դարձել

«Տանը կարելի է լավաշով ռուլետներ, շաուրմա և տարատեսակ միջուկներով (պանիր, կաթնաշոռ, երշիկեղեն) նախուտեստներ պատրաստել»,– ասում է նա։

Հայկական լավաշից պատրաստվող նախուտեստների քանակը կախված է սառնարանի պարունակությունից և խոհարարի երևակայությունից։

Բաղադրատոմսերի ցանկը կարելի է գտնել համացանցում։ Ըստ հոդվածագրի` ցանկացած հարցման դեպքում լավաշով պատրաստվող մոտ 250 բաղադրատոմս է առաջարկվում։

Կայքն ընդգծում է, որ նորույթը ոչ միայն համեղ է, այլև օգտակար. «Միաժամանակ և՛ դիետիկ է, և՛ սննդարար։ Որքան ուզես, կարող ես ուտել։ Գիրանալու վտանգ չկա»։

CNN–ը հայկական լավաշը ներառել է աշխարհի 50 լավագույն հացերի ցանկում

Լավաշի թխման եզակի տեխնոլոգիայի շնորհիվ պահպանվում է ցորենի ալյուրի արժեքավոր նյութերի մեծ մասը` ֆոսֆոր, բջջանյութ, պղինձ, մանգան, երկաթ, ցինկ, մագնիում, ինչպես նաև В1, В3, В6, Е և РР վիտամինները։

Կայքը նշում է` լավաշն օգնում է կարգավորել օրգանիզմի ածխաջրերի մակարդակը, օգտակար է ինչպես իմունային համակարգի ամրապնդման, այնպես էլ մարսողության համար։

Հայկական անուշաբույր լավաշը

Լրահոս
0