Բժիշկը թվարկել է այն մթերքները, որոնք կարող են անաֆիլակտիկ շոկ առաջացնել

© Sputnik / Ирина Калашникова / Անցնել ֆոտոբանկРождественское украшение Парижа
Рождественское украшение Парижа - Sputnik Արմենիա
Մեր սիրելի մթերքները երբեմն կարող են մահացու վտանգավոր լինել։ Հաճախ մարդիկ անգամ չգիտեն՝ իրենց օրգանիզմն ինչպես կարձագանքի այս կամ այն մթերքին։

ԵՐԵՎԱՆ, 14 հուլիսի – Sputnik․ Անաֆիլակտիկ շոկ (սուր ալերգիկ ռեակցիա) առաջացնող ամենավտանգավոր մթերքներից են գետնանուշը, շոկոլադը, ծովախեցգետինը և այլն։ Այդ մասին «Вечерняя Москва» թերթի հետ զրույցում ասել է բժիշկ Լեոնիդ Զվոնկովը։

«Ամենաուժեղ ալերգեններն են գետնանուշը, շոկոլադը, ծովախեցգետինը, ձկան և կաթնային սպիտակուցը, կենցաղային քիմիան, օծանելիքն ու բուրավետ հավելումները»,- ասել է նա։

Բժշկի խոսքով, մարդիկ հաճախ չեն էլ կասկածում այդ մթերքների նկատմամբ հնարավոր զգայունության մասին, ինչը թույլ չի տալիս նախապես զերծ մնալ հավանական վտանգից։

Ինչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ թուզ եք ուտում

Մասնագետը նշել է, որ գոյություն ունի հատուկ սարք՝ ավտոներարկիչ, այն լցված է ադրենալինով, որը վայրկենական վերացնում է անաֆիլակտիկ ռեակցիան և կարող է փրկել մարդուն։

Ավելի վաղ ԶԼՄ-ները հայտնել էին, որ հուլիսի 11-ին հարսանեկան խնջույքի ժամանակ մահացել է 25-ամյա հարսնացուն։ Մահվան պատճառ է դարձել ընկդեղենից առաջացած անաֆիլակտիկ շոկը։

Լրահոս
0
Սկզբում նորերըՍկզբում հները
loader
ԵԹԵՐՈւՄ Է
Заголовок открываемого материала