00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ինչպես է պետք պատրաստել ու ուտել կարտոֆիլը, որ այն չվնասի օրգանիզմը

© Sputnik / Aram NersesyanПовар тестирует картофель в печи на кухне военной столовой
Повар тестирует картофель в печи на кухне военной столовой - Sputnik Արմենիա, 1920, 20.03.2021
Բաժանորդագրվել
Բժիշկը վերացրել է կարտոֆիլի վնասների մասին առկա միֆերն ու մի քանի օգտակար խորհուրդներ տվել:

ԵՐԵՎԱՆ, 20 մարտի - Sputnik. Սննդաբան Մարիա Շուբինան կոչ է արել չհրաժարվել կարտոֆիլից։ «Զվեզդա» հեռուստաալիքին տված հարցազրույցում մասնագետը պարզաբանել է, որ այդ բանջարեղենը շատ կալորիաներ չի պարունակում, սակայն պետք է ուշադրություն դարձնել դրա գլիկեմիկ ինդեքսի վրա:

Яблоко в шоколаде - Sputnik Արմենիա, 1920, 20.03.2021
Բժիշկ Մյասնիկովն ասել է՝ որ մթերքներն են օգնում ապրել մինչև 100 տարեկան

Նրա խոսքով՝ կարտոֆիլը բարձր գլիկեմիկ ինդեքս ունի, այսինքն՝ այն կարող է արագ եւ զգալիորեն բարձրացնել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։

Փորձագետը նշել է, որ կարտոֆիլի չափից ավելի օգտագործումը կարող է նպաստել սրտի ու անոթների հիվանդությունների զարգացմանը, սակայն չի կարելի ամբողջությամբ հրաժարվել կարտոֆիլից։

Դիետոլոգը խորհուրդ է տվել ընտրել մատղաշ կարտոֆիլ, որ գլիկեմիկ ինդեքսն ի սկզբանե բարձր չլինի:

Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ լոլիկ եք ուտում

Նա նաև ասել է, թե ինչպես պետք է ճիշտ օգտագործել այդ բանջարեղենը՝ առողջությանը վնաս չհասցնելու համար։

«Առաջին բանը, որ կարող ենք անել, պետք է ավելացնել բջջանյութը։ Այսինքն՝ կարտոֆիլը պետք է պատրաստել առանց մաքրելու` կլեպով, նաև բանջարեղենային աղցան կամ կտրտած բանջարեղեն ավելացնել», - նշեց նա։

Բացի այդ, չարժե մանրացնել կարտոֆիլը։ Որքան շատ է այն մանրացված, այնքան արագ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից։

Սննդաբանը նաև խորհուրդ է տալիս կարտոֆիլը շատ չխաշել ու այն տաք չուտել: Կարտոֆիլին անհրաժեշտ է ավելացնել սպիտակուցներ ու ճարպեր, ասենք` կարագ, ձուկ կամ միս:

Կարտոֆիլի վնասակար հատկությունների նվազեցման հարցում կօգնի նաև քացախը։

Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ միս ենք ուտում

Լրահոս
0