Այն մեզ սպանում է ամեն օր. բժիշկը պատմել է «մահացու» սննդամթերքի մասին

© Pixabay / dubajjoՀաց ու ձու
Հաց ու ձու - Sputnik Արմենիա, 1920, 10.04.2021
Դիետոլոգի խոսքով՝ հացը կարելի է օգտագործել ոչ ավելի, քան տարին 2-3 անգամ։

ԵՐԵՎԱՆ, 10 ապրիլի- Sputnik. Անհրաժեշտ է կրճատել օրվա չափաբաժնում օգտագործվող հացի քանակը։ Youtube-ի իր ալիքում հացի վնասակարության մասին պատմել է բժիշկ-դիետոլոգ Ալեքսեյ Կովալկովը։

Чашка черного кофе на фоне кофейных зерен - Sputnik Արմենիա, 1920, 12.09.2020
Սուրճի օգնությամբ նիհարելը վտանգավոր է. սննդաբանը բացատրում է` ինչու

Միևնույն ժամանակ նա կոչ է արել հացը չփոխարինել նմանօրինակ սննդամթերքով։

Նրա խոսքով՝ մարդկանց մեծ մասը չի ծախսում այնքան էներգիա, որքան ստանում են հացի օգտագործումից։ Ըստ նրա՝ մեկ կտոր հաց «վաստակելու» համար պետք է մեկ ժամ անցկացնել մարզադահլիճում։

Եթե համեմատենք շաքարի հետ, ապա հացի գլիկեմիկ ինդեքսի մակարդակը 80 է, իսկ շաքարինն ընդամենը 65 է։ Ստացվում է, որ հացը շատ ավելի վնասակար է, քան շաքարը։ Դա մեզ սպանում է, քայքայում մեր ենթաստամոքսային գեղձը», - ընդգծում է բժիշկը։

Մասնագետը խորհուրդ է տալիս ամբողջությամբ չհրաժարվել հացից, սակայն այն պետք է ուտել ոչ ավելի, քան տարին երկու-երեք անգամ:

«Չի կարելի երեխաներին խրախուսել քաղցրավենիքով»․ սննդաբանը՝ շաքարի թույլատրելի չափի մասին

Լրահոս
0
Սկզբում նորերըՍկզբում հները
loader
ԵԹԵՐՈւՄ Է
Заголовок открываемого материала