00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Փալմ Սփրինգսում ուզում են ամերիկացիներին ծանոթացնել հայկական գինու հետ

© Sputnik / Asatur YesayantsСпециалист по алкоголю Влад Хачатрян
Специалист по алкоголю Влад Хачатрян - Sputnik Արմենիա, 1920, 26.06.2021
Բաժանորդագրվել
Ամերիկացիները գուցե չեն կարողանում քարտեզի վրա գտնել Հայաստանը, բայց նրանք պարտավոր են փորձել հայկական գինին:

ԵՐԵՎԱՆ, 26 հունիսի – Sputnik. Ամերիկյան Palm Beach Illustrated պարբերականը պատմել է Հայաստանում գինեգործության առաջացման պատմությունը և խորհուրդ է տվել ավելի շատ բան իմանալ տարածաշրջանի մասին, որը հազվադեպ է հայտնվում նորություններում։

«Մեր օրերում գինի արտադրում են աշխարհի գրեթե բոլոր երկրներում, անգամ եթե ամերիկացիները չեն  կարողանում գտնել այդ երկրները քարտեզի վրա և բացարձակ ոչինչ չգիտեն նրանց մշակույթի, սովորույթների, կենսակերպի, խոհանոցի, կրոնի և քաղաքականության մասին։ Նույնը վերաբերում է նաև Հայաստանին․ եթե չհաշվենք նրանց թուրք հարևանների հետ հակամարտությունների մասին նորությունները, այդ երկիրն այստեղ՝ ԱՄՆ-ում, մեծամասամբ հանելուկ է մնում»,-գրում է լրագրող, գինիների փորձագետ Մարկ Սպիվակը։

Հեղինակը Հայաստանն անվանում է մոլորակի հնագույն գինեգործական տարածաշրջան, չէ՞ որ գինու մայրաքաղաք Արենիում մթա 4000 թվականով թվագրվող գինու գործարան կա։ Իսկ Երևանը գինու արտադրության և թորման կենտրոն է դարձել մեր թվարկության 9–րդ դարից։

Հայկական գինին կարող է համաշխարհային բրենդ դառնալ, իսկ հայկական կոնյակի դեմ մեծ աշխատանք է տարվում - Sputnik Արմենիա, 1920, 03.03.2021
Հայկական կոնյակի դեմ մեծ աշխատանք է տարվում, իսկ գինին կարող է համաշխարհային բրենդ դառնալ

Խորհրդային տարիներին գինու արտադրությունն ավելացել է 9 անգամ, կոնյակինը՝ 17 անգամ, փրփրուն գինու արտադրությունը՝ 10 անգամ։ Չնայած խաղողի այգիների մեծ մասը նախկինի պես օգտագործվում են բրենդիի արտադրության համար, Հայաստանի անկախացումից ի վեր գինու խաղողի աճեցումը վերածնունդ է ապրել։ Հոդվածում ասվում է, որ երկիրը կրկին աստղ է դարձել Կովկասյան տարածաշրջանոմ։

Մարկ Սպիվակն իր հոդվածում պատմել է նաև Վահե Քեուշգերյանի ընտանիքի մասին։ Վահեն ծնվել է Սիրիայում, կրթություն ստացել Իտալիայում, ինչից հետո տեղափոխվել է Հայաստան և խաղողի աճեցման ընկերություն հիմնել։ Նրա դուստրը՝ Էյմին, միացել է հոր նախաձեռնությանը և սեփական գինու գործարանն է բացել Վայոց Ձորում։

«Սապերավին» այլևս խնդիր չէ, բայց կախեթը....ինչ են որոշել հայերն ու վրացիները գինու հարցում

Լրահոս
0