00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:38
22 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

«Գեղեցկության շիլա», կամ ինչո՞ւ պետք է սննդակարգում գարի ներառել

CC BY-SA 4.0 / Johann Jaritz / Pearled barleyПерловая крупа
Перловая крупа - Sputnik Արմենիա, 1920, 25.08.2021
Բաժանորդագրվել
Բժիշկի խոսքով` այդ մթերքը հակացուցումները չունի։ Նա ասել է՝ ինչպես ավելի լավ պատրաստել այն։
ԵՐԵՎԱՆ, 25 օգոստոսի - Sputnik. Գարու մեջ կա մեծ քանակությամբ ֆոսֆոր, որն անփոխարինելի է սիրտանոթային համակարգի, ատամի էմալի ու կմախքի համար, ուստի այդ մթերքը պետք է ներառվի սննդակարգում։ Նման կարծիք է հայտնել բժիշկ-սննդաբան Օլգա Կորաբլևան ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում:
Инфицированная коронавирусом пациентка в медцентре Арташат - Sputnik Արմենիա, 1920, 31.07.2021
Բժիշկը զգուշացրել է` կորոնավիրուսի «դելտա» շտամի դեպքում հիվանդությունը երկար է տևում
Կորաբլևան նշել է, որ գարու մեջ կա կալիում, կալցիում, երկաթ, արժեքավոր լիզին ամինաթթու, որը խթանում է կոլագենի արտադրությունը:
«Սա այն սպիտակուցն է, որից ուղղակիորեն կախված է մեր մաշկի արտաքին տեսքն ու առողջությունը։ Այդ իսկ պատճառով գարին կոչվում է «գեղեցկության շիլա», – ավելացրել է նա:
Սննդաբանը հիշեցրել է, որ գարին դիետիկ սնունդ է, որտեղ քիչ ճարպեր կան՝ 1,1 գրամ 100 գրամում։
«Բայց չափից շատ պետք չէ ուտել այն։ Շիլան գազագոյացում է հրահրում։ Այդ իսկ պատճառով դրանով չպետք է կերակրել մինչև երեք տարեկան երեխաներին, նույնիսկ եթե այն լավ եփած է: Ընդհանուր առմամբ, լավ մարսելու համար այն պետք է երկար եփել` առնվազն 50 րոպե ու ավելի լավ է, եթե նախապես գիշերը թրջեք», - խորհուրդ է տվել բժիշկը:
Համեղ, օգտակար սնվել ու նիհարել. 3 բաղադրատոմս հայտնի սննդաբանից
Հատկանշական է, որ գարին հակացուցումները գրեթե չունի: Միակ բացառությունը դրա մեջ պարունակվող գլյուտենի ծանրությունն է:
Լրահոս
0