https://arm.sputniknews.ru/20210828/qich-qanakutyamb-ginu-ogtagortsumy-npastume-hetcovidayin-hamaxtanishi-mexmacmany-28813548.html
Քիչ քանակությամբ գինու օգտագործումը նպաստում է «հետքովիդային համախտանիշի» մեղմացմանը
Քիչ քանակությամբ գինու օգտագործումը նպաստում է «հետքովիդային համախտանիշի» մեղմացմանը
Sputnik Արմենիա
Բժիշկը նշել է, որ «հետքովիդային համախտանիշի» դեմ պայքարի նման միջոցը հարմար չէ ալկոհոլ բացարձակ չօգտագործող մարդկանց։ 28.08.2021, Sputnik Արմենիա
2021-08-28T14:54+0400
2021-08-28T14:54+0400
2021-08-28T14:51+0400
հասարակություն
հայաստան
կորոնավիրուս
գինի
բժիշկ
https://cdn.am.sputniknews.ru/img/541/07/5410793_0:173:3315:2048_1920x0_80_0_0_64ffffdac40d868998630739c0ce08b0.jpg
ԵՐԵՎԱՆ, 28 օգոստոսի – Sputnik. Քիչ քանակությամբ գինու օգտագործումը նպաստում է «հետքովիդային համախտանիշի» մեղմացմանը։ Բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը Ura.ru-ին տված հարցազրույցում նման հայտարարություն է արել։Նշենք, որ COVID 19-ից առողջացած պացիենտների մոտ երեք ամսվա ընթացքում կարող են որոշակի ախտանշաններ և բարդություններ նկատվել։ Մասնագետները նշում են, որ արյան և մեզի անալիզները թույլ են տալիս ժամանակին հայտնաբերել «հետքովիդային համախտանիշի» նշանները։«Այս դեպքում (կորոնավիրուսից հետո ինֆեկցիոն խնդիրների առկայության դեպքում – խմբ.) կարող է օգտակար լինել մեկ բաժակ կարմիր գինին, քանի որ խմիչքում պարունակվում է ռեսվերատրոլ ՝ շատ հզոր հակաօքսիդիչ», – պարզաբանել է նա:Բժիշկը նշել է, որ «հետքովիդային համախտանիշի» դեմ պայքարի նման միջոցը հարմար չէ ալկոհոլ բացարձակ չօգտագործող մարդկանց համար։Մյասնիկովի խոսքով ՝ ալկոհոլը կարելի է օգտագործել հիվանդության սուր ֆազայի ավարտից մեկ շաբաթ անց։ Միևնույն ժամանակ մասնագետը խորհուրդ է տալիս ալկոհոլ պարունակող ըմպելիքները չչարաշահել։Նա հիշեցրել է, որ ալկոհոլը լիովին հակացուցված է ցանկացած վարակիչ հիվանդության դեպքում, երբ առկա է ջերմություն և վիրուսը բազմանում է օրգանիզմում։Վրաստանում գրանցվել է COVID-19-ի դեմ պատվաստված հիվանդի մահվան առաջին դեպքըՀամաշխարհային վիճակագրության Worldometer կայքի տվյալների համաձայն ՝ օգոստոսի 28-ի դրությամբ աշխարհում կորոնավիրուսով վարակման հայտնաբերված դեպքերի թիվը գերազանցել է 216,2 միլիոնը: Համաճարակի զոհ է դարձել ընդհանուր առմամբ ավելի քան 4,4 մլն մարդ։
https://arm.sputniknews.ru/20210821/masnagetn-asele-inchpes-petqe-snven-COVID-19-varakvacnery-28715506.html
Sputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Լուրեր
am_HY
Sputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdn.am.sputniknews.ru/img/541/07/5410793_0:0:3258:2048_1920x0_80_0_0_b07f8c15dfa0a9a30fb88f0957ce0557.jpgSputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
հասարակություն , հայաստան, կորոնավիրուս, գինի, բժիշկ
հասարակություն , հայաստան, կորոնավիրուս, գինի, բժիշկ
Քիչ քանակությամբ գինու օգտագործումը նպաստում է «հետքովիդային համախտանիշի» մեղմացմանը
Բժիշկը նշել է, որ «հետքովիդային համախտանիշի» դեմ պայքարի նման միջոցը հարմար չէ ալկոհոլ բացարձակ չօգտագործող մարդկանց։
ԵՐԵՎԱՆ, 28 օգոստոսի – Sputnik. Քիչ քանակությամբ գինու օգտագործումը նպաստում է «հետքովիդային համախտանիշի» մեղմացմանը։ Բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը Ura.ru-ին տված հարցազրույցում նման հայտարարություն է արել։
Նշենք, որ COVID 19-ից առողջացած պացիենտների մոտ երեք ամսվա ընթացքում կարող են որոշակի ախտանշաններ և բարդություններ նկատվել։ Մասնագետները նշում են, որ արյան և մեզի անալիզները թույլ են տալիս ժամանակին հայտնաբերել «հետքովիդային համախտանիշի» նշանները։
«Այս դեպքում (կորոնավիրուսից հետո ինֆեկցիոն խնդիրների առկայության դեպքում – խմբ.) կարող է օգտակար լինել մեկ բաժակ կարմիր գինին, քանի որ խմիչքում պարունակվում է ռեսվերատրոլ ՝ շատ հզոր հակաօքսիդիչ», – պարզաբանել է նա:
Բժիշկը նշել է, որ «հետքովիդային համախտանիշի» դեմ պայքարի նման միջոցը հարմար չէ ալկոհոլ բացարձակ չօգտագործող մարդկանց համար։
Մյասնիկովի խոսքով ՝ ալկոհոլը կարելի է օգտագործել հիվանդության սուր ֆազայի ավարտից մեկ շաբաթ անց։ Միևնույն ժամանակ մասնագետը խորհուրդ է տալիս ալկոհոլ պարունակող ըմպելիքները չչարաշահել։
Նա հիշեցրել է, որ ալկոհոլը լիովին հակացուցված է ցանկացած վարակիչ հիվանդության դեպքում, երբ առկա է ջերմություն և վիրուսը բազմանում է օրգանիզմում։
Համաշխարհային վիճակագրության Worldometer կայքի տվյալների համաձայն ՝ օգոստոսի 28-ի դրությամբ աշխարհում կորոնավիրուսով վարակման հայտնաբերված դեպքերի թիվը գերազանցել է 216,2 միլիոնը: Համաճարակի զոհ է դարձել ընդհանուր առմամբ ավելի քան 4,4 մլն մարդ։