00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:20
46 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:37
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
12:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Исторический ликбез
Первая биография Ивана IV. Кто и для кого ее писал?
15:04
24 ր
Исторический ликбез
Тиран или помазанник божий? Кем был Иван Грозный?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Սննդաբանն ասել է՝ ինչու է ճարպն այդքան օգտակար

© Pixabay / PavlofoxВодка с закуской
Водка с закуской - Sputnik Արմենիա, 1920, 30.08.2021
Բաժանորդագրվել
Սա եզակի մթերք է, որը, չնայած իր բարձր կալորիականությանը, կօգնի վերականգնվել ու պատրաստվել մրսածության սեզոնին:
ԵՐԵՎԱՆ, 30 օգոստոսի - Sputnik. Ճարպը բազմաթիվ օգտակար նյութեր է պարունակում: Դրանցից մեկը սելենն է․ այն ուժեղ հակաօքսիդիչ հատկություն ունի։ Այն պաշտպանում է մեզ արտաքին միջավայրի բազմաթիվ բացասական ազդեցություններից։ Տեղեկությունը «Դոկտոր Պիտերին» հայտնել է բժիշկ-սննդաբան Գալինա Իլյենկոն։
Мороженое - Sputnik Արմենիա, 1920, 08.05.2021
Ով և որքան պաղպաղակ կարող է ուտել. սննդաբան
Նա պարզաբանել է, որ ճարպն իր մեջ պարունակվող նյութերով օգտակար է նրանց համար, ովքեր աղեստամոքսային տրակտի խնդիրներ ունեն։ Միևնույն ժամանակ, ճարպաթթուները, որոնք պարունակվում են ճարպում, շատ արագ էներգիա են տալիս: Ճարպն օրգանիզմի համար էներգիայի շատ կարևոր աղբյուր է։
Ճարպը պարունակում է լինոլաթթու ու արախիդոնաթթու։ Ճարպով լուծելի վիտամիններ են A, D, E-ն, ինչպես նաև կալցիումը, մագնեզիումը, մանգանը, ֆոսֆորը, կալիումը, ցինկը, երկաթը։ Բայց ճարպի կալորիականությունը շատ բարձր է: 450-ից 550 կկալ` 100 գրամ ճարպում։
Սննդաբանն ասել է՝ ինչ չի կարելի ուտել նախաճաշին շոգ եղանակին
Իլյենկոն խորհուրդ է տալիս առողջության ու իմունիտետի բարձրացման համար օրական մոտավորապես 25-30 գրամ ճարպի բարակ շերտ ուտել: Ճարպը հատկապես ցուցված է այն մարդկանց, որոնք երկարատև ինֆեկցիոն հիվանդություններից, կոտրվածքներից, ծանր վնասվածքներից, քրոնիկ խնդիրներից հետո վերականգնման կարիք ունեն: Ընդ որում, ճարպը կարելի է ուտել և՛ տարեցներին, և՛ երեխաներին։ Սակայն 3-5 տարեկանից փոքր երեխաներին ավելի լավ է ճարպով չկերակրել։
Համեղ, օգտակար սնվել ու նիհարել. 3 բաղադրատոմս հայտնի սննդաբանից
Լրահոս
0