00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
09:33
27 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
10 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
11 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
6 ր
17:51
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Աբովյան time
On air
18:14
41 ր
18:56
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:25
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
31 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
36 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
13:07
0 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
17:08
0 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
17:12
2 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Գետնանուշը դրական ազդեցություն ունի ուղեղի վրա. իսպանացի գիտնականների հետազոտությունը

Арахис - Sputnik Արմենիա, 1920, 10.10.2021
Բաժանորդագրվել
Իսպանացի գիտնականների հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ գետնանուշի ամենօրյա օգտագործումը երիտասարդ, առողջ մարդկանց մոտ դրական է անդրադառնում կոգնիտիվ գործառույթների և սթրեսի արձագանքման վրա։
ԵՐԵՎԱՆ, 10 հոկտեմբերի – Sputnik. Գետնանուշը կամ պիստակը բակլազգիների ընտանիքին պատկանող բույս է, որը Հարավային Ամերիկայից Եվրոպա է բերվել 18-րդ դարում։ Դրա պտուղները հարուստ են ճարպաթթուներով, սպիտակուցներով, բջջանյութով, պոլիֆենոլով և այլ կենսաբանորեն ակտիվ միացություններով, որոնք օգտակար են առողջության համար։ Սակայն ուղեղի գործունեության վրա դրա ազդեցությունը մինչև օրս ուսումնասիրված չէր, հայտնում է ՌԻԱ Նովոստին՝ հղում անելով Clinical Nutrition ամսագրիհոդվածին։
Ալեքսանդր Մյասնիկով - Sputnik Արմենիա, 1920, 02.10.2021
Բժիշկ Մյասնիկովը խոսել է «երիտասարդության էլիքսիրի» մասին
Գիտնականները 19-33 տարեկան 63 երիտասարդներից բաղկացած կամավորների խումբ են հավաքել, որոնք իրենց ամենօրյա սննդակարգում գետնանուշից պատրաստված մթերքներ են ներառել։
«Նախորդ հետազոտությունների մեծ մասը իրականացվել է ճարպակալման, մետաբոլիկ համախտանիշի կամ քրոնիկ մետաբոլիկ (ինսուլինի նկատմամբ կայունության համախտանիշ, ընդերային ճարպի զանգվածի ավելացում) հիվանդության ռիսկի խմբում գտնվող մարդկանց շրջանում: Այդպիսի մարդիկ, փոխելով սննդակարգը, ավելի հեշտ են արդյունքի հասնում»,-ասում է հետազոտության ղեկավար, Բարսելոնայի Համալսարան Ֆարմացիայի և սննդային գիտությունների ֆակուլտետի դասախոս Ռոզա Լամուելա-Ռավենտոսը։
Բժիշկներն ասել են` ինչ է պետք ուտել գլխացավից ազատվելու համար
Հեղինակներն այլ ճանապարհով են գնացել․ սթրեսային ռեակցիայի կենսաքիմիական ցուցանիշների հետ կապված բազմաթիվ թեստերի և վերլուծությունների միջոցով գիտնականները ցույց են տվել, որ այս խմբում գետնանուշի կամ դրանից ստացված արտադրանքի ամենօրյա ընդունումը հանգեցնում է ճանաչողական գործառույթների և սթրեսի ռեակցիայի բարելավմանը: Գիտնականները նշել են նաև գետնանուշով մթերքների ներառման դրական ազդեցությունը աղիներ-ուղեղ միկրոբիոտի առանցքի վրա։
Տվյալները ցույց են տալիս, որ գետնանուշից պատրաստված մթերքները, ըստ երևույթին, արդյունավետ են տարբեր հիվանդությունների դեմ, ներառյալ դեպրեսիան և նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունները։
Լրահոս
0