https://armeniasputnik.am/20211016/bzhshik-snndabany-khvosel-e-jughvot-mterqi-oguti-masin-34287692.html
Բժշիկ-սննդաբանը խոսել է յուղոտ մթերքի օգուտի մասին
Բժշիկ-սննդաբանը խոսել է յուղոտ մթերքի օգուտի մասին
Սրտանոթային համակարգի աշխատանքը բարելավող ուտեստների շարքում հատուկ ուշադրության է արժանի ավոկադոն։ 16.10.2021, Sputnik Արմենիա
2021-10-16T09:59+0400
2021-10-16T09:59+0400
2021-10-16T09:59+0400
ձուկ
մթերք
բժիշկ
օրգանիզմ
ավոկադո
հետաքրքիր
առողջություն
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.armeniasputnik.am/img/07e5/02/17/26555666_0:151:1600:1051_1920x0_80_0_0_f74a8e20e151a389bcc053bdc55b0de5.jpg
ԵՐԵՎԱՆ, 16 հոկտեմբերի – Sputnik. Ճարպեր պարունակող մթերքն ամրացնում է անոթները, օգնում պահպանել գեղեցկությունն ու վերացնել բորբոքումները։ «Երեկոյան Մոսկվա» կայքի հետ զրույցում ասել է բժիշկ-դիետոլոգ Իրինա Պիսարևան։Բժշկի խոսքով՝ այդ առումով ուշադրություն է արժանի ավոկադոն, որն 80 տոկոսով բաղկացած է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը բարելավող օգտակար ճարպերից։ Միաժամանակ ավոկադոն նպաստում է խոլեստերինի մակարդակի իջեցմանը։Կարելի՞ է արդյոք յոգուրտ ուտել ամեն օր. սննդաբանի խորհուրդներըՍննդաբանի խոսքով՝ օգտակար են նաև ձիթապտղի, կոկոսի և կտավատի յուղերը։ Յուղոտ ձկները՝ սկումբրիան և սաղմոնի տարբեր տեսակները, պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք նվազեցնում են բորբոքումները։ Բացի այդ, յուղոտ ձուկը բարելավում է եղունգների և մազերի վիճակը։Օրգանիզմում այս հանքանյութի պակասը թուլացնում է իմունիտետը. բժիշկ
https://armeniasputnik.am/20211006/snndabann-asel-e-vor-mterqn-e-organizmy-maqrum-tvoqsinneric-33954474.html
https://armeniasputnik.am/20210919/inch-e-katarvum-organizmum-erb-utelis-tej-kam-surtsh-enq-khmum-33442102.html
Sputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Լուրեր
am_HY
Sputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.armeniasputnik.am/img/07e5/02/17/26555666_0:0:1600:1200_1920x0_80_0_0_b689bc83c4644a545cb683b7a42243bb.jpgSputnik Արմենիա
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
ձուկ, մթերք, բժիշկ, օրգանիզմ, ավոկադո, հետաքրքիր, առողջություն
ձուկ, մթերք, բժիշկ, օրգանիզմ, ավոկադո, հետաքրքիր, առողջություն
Բժշիկ-սննդաբանը խոսել է յուղոտ մթերքի օգուտի մասին
Սրտանոթային համակարգի աշխատանքը բարելավող ուտեստների շարքում հատուկ ուշադրության է արժանի ավոկադոն։
ԵՐԵՎԱՆ, 16 հոկտեմբերի – Sputnik. Ճարպեր պարունակող մթերքն ամրացնում է անոթները, օգնում պահպանել գեղեցկությունն ու վերացնել բորբոքումները։ «
Երեկոյան Մոսկվա» կայքի հետ զրույցում ասել է բժիշկ-դիետոլոգ Իրինա Պիսարևան։
Բժշկի խոսքով՝ այդ առումով ուշադրություն է արժանի ավոկադոն, որն 80 տոկոսով բաղկացած է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը բարելավող օգտակար ճարպերից։ Միաժամանակ ավոկադոն նպաստում է խոլեստերինի մակարդակի իջեցմանը։
Սննդաբանի խոսքով՝ օգտակար են նաև ձիթապտղի, կոկոսի և կտավատի յուղերը։ Յուղոտ ձկները՝ սկումբրիան և սաղմոնի տարբեր տեսակները, պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք նվազեցնում են բորբոքումները։ Բացի այդ, յուղոտ ձուկը բարելավում է եղունգների և մազերի վիճակը։

19 սեպտեմբերի 2021, 22:45