00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:24
5 ր
Ուղիղ եթեր
12:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Նիկոլ Փաշինյան
Առաջին անգամ Հայաստանը և Ադրբեջանը սեղանի շուրջ հարց են լուծել․ Նիկոլ Փաշինյան
13:06
36 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
6 ր
Исторический ликбез
Первая биография Ивана IV. Кто и для кого ее писал?
15:04
24 ր
Исторический ликбез
Тиран или помазанник божий? Кем был Иван Грозный?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
6 ր
Գառնիկ Դանիելյան
Ադրբեջանը Հայաստանը վերածելու է անկլավի․ Գառնիկ Դանիելյան
17:18
4 ր
Սուրեն Սուրենյանց
Միակողմանի զիջումներից բացի Ադրբեջանի ձեռքը տվեցին նաև պատերազմի բարաթ․ Սուրեն Սուրենյանց
17:22
3 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Սննդաբանն ասել է՝ ինչ պետք է ուտեն սրտի հիվանդություն ունեցողները

© Unsplash / Jo SonnՄրգեր
Մրգեր - Sputnik Արմենիա, 1920, 06.12.2021
Մրգեր
Բաժանորդագրվել
Սրտի հիվանդություն ունեցող մարդիկ պետք է օրական առնվազն 500 գրամ բանջարեղեն ու միրգ օգտագործեն:
ԵՐԵՎԱՆ, 3 դեկտեմբեր - Sputnik. Սրտի հիվանդություն ունեցող մարդիկ պետք է բացառեն այն մթերքները, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ հագեցած ճարպեր, տրասնճարպեր ու շաքար։ ՌԻԱ Նովոստիի հետ զրույցում տեղեկությունը հայտնել է բժիշկ-սննդաբան Աննա Կոնովալովան։
«Առաջին հերթին պետք է հրաժարվել մսի և թռչնամսի ճարպոտ տեսակներից, յուղոտ կաթնամթերքներից, խորը վերամշակման ենթարկված մթերքից։ ԱՀԿ-ը խորհուրդ է տալիս սննդակարգում ներառել կալորիականության մինչև 10 տոկոս չափով հագեցած ճարպեր ու մինչև 1 տոկոս տրանսճարպեր», — ասել է նա:
Грипп, простуда, насморк - Sputnik Արմենիա, 1920, 29.11.2021
Գերմանացի բժիշկները նշել են հարբուխի բուժման 4 սխալները
Նրա խոսքով՝ անհրաժեշտ է հետևել նաև աղի քանակին (օրական առավելագույնը 5 գրամ)։ Շաքար պարունակող մթերքը պետք է կազմի օրական կալորիականության 5-10%-ը։

«Դրանք են շաքարը, այլև մեղրը, մուրաբաները, ջեմերը, օշարակները, կոնսերվացված հյութերը», — ասել է Կոնովալովան:

Աննա Կոնովալովան նշել է, որ թույլ սիրտ ունեցող մարդկանց ճաշացանկում հարկավոր է ներառել օրական առնվազն 500 գրամ բանջարեղեն ու միրգ, ձավարեղեն, ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք, միս ու թռչնամիս, ընկույզ, սերմեր: Շաբաթը առնվազն երկու-երեք անգամ պետք է ձուկ ու ծովամթերք ուտել։
Լրահոս
0