00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
On air
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Որ մթերքներն են 40 տոկոսով բարձրացնում մահացությունը

© AP Photo / Hau DinhՀամբուրգեր
Համբուրգեր - Sputnik Արմենիա, 1920, 15.12.2021
Համբուրգեր
Բաժանորդագրվել
Վնասակար սննդից ամբողջությամբ հրաժարվելը գրեթե անհնար է, բայց անհրաժեշտ է նվազեցնել դրա մասնաբաժինը սննդակարգում։
ԵՐԵՎԱՆ, 15 դեկտեմբերի - Sputnik. Բարձր աստիճանի վերամշակման ենթարկված մթերքի օգտագործումը կարող է վնասակար ազդեցություն ունենալ առողջության վրա ու հանգեցնել վաղաժամ մահվան։ ՌԻԱ Նովոստիին է մեջբերում Eat This, Not That հարթակում հրապարակված կարծիքը:
Հոդվածի հեղինակ Կլարա Օլշանսկինը, հղում անելով European Heart Journal ամսագրին, պնդում է, որ նման սննդակարգը 40 տոկոսով բարձրացնում է սրտանոթային խնդիրներ ունեցող մարդկանց մոտ վաղ մահացության վտանգը:

Հանրային առողջապահության բնագավառի կանադացի փորձագետ Էնդի դե Սանտիսը պարզաբանել է, որ նման մթերքների թվում են համբուրգերները և հոթ-դոգերը, կարագը, սերուցքն ու յուղոտ կաթնամթերքը:

«Մարդիկ պետք է մտածեն սնվելու ավանդական տարբերակին վերադառնալու մասին։ Այն կտրուկ սահմանափակում է բարձր աստիճանի վերամշակման ենթարկված մթերքի քանակն ու նախապատվությունը տալիս է տնային սննդին ու չմշակված մթերքին», — նշել է հետազոտության հեղինակ Մարիա Բոնաչոն:
Մասուրի հյութ - Sputnik Արմենիա, 1920, 19.11.2021
Բժիշկ-դիետոլոգը ասել է` որ մթերքներն են նպաստում արյան ջրիկացմանը
Նա ընդգծել է, որ վնասակար սննդից ամբողջությամբ հրաժարվելը գրեթե անհնար է. վիճակագրության համաձայն՝ այն կազմում է մարդու համար կալորիաների օրական նորմայի կեսը: Սակայն մասնագետը պնդել է, որ անհրաժեշտ է նվազեցնել դրա մասնաբաժինը սննդակարգում։
Լրահոս
0