00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
09:35
7 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Շատ թեյ օգտագործելը վնասակար է առողջության համար

© Photo : Freepik / 8photoЧай в стеклянном чайнике
Чай в стеклянном чайнике - Sputnik Արմենիա, 1920, 02.01.2022
Բաժանորդագրվել
Օգտակար հատկությունների հետ մեկտեղ թեյը օրգանիզմի համար վնաս է պարունակում, կարծում են չինացի մասնագետները։
ԵՐԵՎԱՆ, 2 հունվարի – Sputnik. Թունդ թեյը չարաշահելու դեպքում այն կարող է օրգանիզմի համար բացասական հետևանքների հանգեցնել, հայտնում է չինական Sina լրատվական պորտալը։ Մասնավորապես, կանոնավոր կերպով թունդ թեյ օգտագործելը չափից շատ է խթանում մարսողությունն ու կարող է վնասել աղեստամոքսային տրակտի լորձաթաղանթը։
Հրապարակման մեջ նշվում է, որ այն մարդկանց մոտ, որոնց օրգանիզմը կոֆեին չի ընդունում, թունդ թեյը կարող է անքնության պատճառ դառնալ։ Կենսաբանական ժամացույցի խախտումը, իր հերթին, ժամանակի ընթացքում կհանգեցնի նյարդաթուլության և կազդի աշխատանքի արդյունավետության և ընդհանուր առմամբ՝ կյանքի որակի վրա։
Թե՞յ, թե՞ ներկված ջուր․ սննդաբանը խոսել է թեյի տոպրակների պարունակության մասին
Հոդվածի հեղինակը նշում է, որ թեյը որոշակի քանակության աղաղանյութ (բարձրմոլեկուլային ֆենոլային միացություններ-խմբ.) է պարունակում (կանաչ թեյի մեջ շուրջ 10%), որը սահմանափակում է երկաթի յուրացումը սննդի հետ։ Արդյունքում, երկաթի դեֆիցիտի դեպքում կարող են անեմիայի ախտանշաններ ի հայտ գալ։
Թունդ թեյի սիրահարների ատամների վրա ժամանակի ընթացքում դեղնաշագանակագույն փառ է առաջանում։ Դա տեղի է ունենում այն պատճառով, որ թեյի տերևները ֆտոր են պարունակում։ Առանձնակի ծանր դեպքերում դա կարող է կարիեսի պատճառ դառնալ։
Завтрак - Sputnik Արմենիա, 1920, 19.09.2021
Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ ուտելիս թեյ կամ սուրճ ենք խմում
Հոդվածում նշվում է թրմելու օպտիմալ համաչափությունը։ Թեյ/ջուր հարաբերակցությունը կանաչ, կարմիր և դեղին թեյի համար պետք է 1:50–ի լինի, իսկ ուլուն թեյի (կիսաֆերմենտավորված «փիրուզագույն») և սև թեյի համար հարաբերակցությունը պետք է լինի մոտ 1:30–ի։
Հրապարակման մեջ խորհուրդ է տրվում նաև թեյ չխմել սոված փորին, ուտելուց առաջ և անմիջապես ուտելուց հետո, ինչպես նաև թեյ չխմել գիշերը քնելուց առաջ։
Լրահոս
0