00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:20
2 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
30 ր
Ուղիղ եթեր
10:01
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
49 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
5 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
8 ր
Աբովյան time
On air
18:21
38 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:37
46 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:51
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
12:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Նուշի, վարդի, դարչինի և խորդենու բույրերը կկանխարգելեն սուր շնչառական վարակները. փորձագետ

© Sputnik / Andranik GhazaryanՎարդ
Վարդ - Sputnik Արմենիա, 1920, 24.12.2023
Վարդ
Բաժանորդագրվել
Անուշաբույր յուղը խտացված հյութ է՝ կենսաքիմիական և ֆիտոքիմիական հատկություններով, որը դրական է ազդում մարմնի վրա, և կախված բույսից, այդ հատկությունները տարբեր են լինում:
ԵՐԵՎԱՆ, 24 դեկտեմբերի — Sputnik. Նուշի, վարդի, դարչինի և խորդենու յուղերի օգտագործմամբ ինհալացիաները կօգնեն կանխարգելել սուր շնչառական հիվանդությունները, ընդ որում՝ անուշաբույր յուղերը կարող են ազդել մարդու բոլոր օրգանների և օրգան համակարգերի վրա։ ՌԻԱ Նովոստիին ասել է HealthNet ազգային տեխնոլոգիական նախաձեռնության «Կանխարգելիչ բժշկություն» ուղղության համաղեկավար, բժշկական գիտությունների թեկնածու Սերգեյ Չուդակովը:
«Ձմռանը սուր շնչառական հիվանդությունների կանխարգելման համար օգտակար է արոմաթերապիա իրականացնել ոչ խոնավ բույրերով, որոնք են էվկալիպտի, կամֆորի, նուշի, վարդի, դարչինի, խորդենու բույրերը: Միջին հաշվով, 5 րոպեն բավական է, որ յուղերը շնչուղիներով թափանցեն օրգանիզմ և լավացնեն իմունիտետը», - ասել է նա։
Անուշաբույր յուղը խտացված քաղվածք է՝ կենսաքիմիական և ֆիտոքիմիական հատկություններով, որը դրական է ազդում մարմնի վրա, և կախված բույսից, այդ հատկությունները տարբեր են լինում:
Չուդակովն ընդգծել է, որ յուղերը կարող են ազդել բոլոր օրգանների և համակարգերի վրա։ Օրինակ՝ սրտանոթային համակարգի աշխատանքը բարելավելու համար օգտագործում են խնկունու և ռեհանի յուղեր, հենաշարժական համակարգի համար՝ մայրին, սոճին, նարդոսը, իսկ ստամոքսի համար՝ համեմ, կոճապղպեղ և ձիասամիթ։ Կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա ազդեցում և սթրեսը թեթևացնում են մանդարինի յուղը, բերգամոտի յուղը, ուժերը համալրում և մտավոր ունակությունները բարձրացնում են ցիտրուսային յուղերն ու խնկունու յուղը:
Ընդ որում, փորձագետը նախազգուշացրել է ձեռք չբերել սինթետիկ արտադրանք, քանի որ դրանք օրգանիզմի աշխատանքի համար օգտակար հատկություններ չունեն։
Լրահոս
0