00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ալկոհոլային խմիչքները ոչ մի դեպքում չի կարելի խառնել

© Sputnik / Евгений Одиноков / Անցնել մեդիապահոցПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Ամանորին հաջորդող օրերին գրանցված թունավորումների մեծ մասի պատճառն այն է, որ մարդիկ միաժամանակ տարբեր խմիչքներ են օգտագործում

ԵՐԵՎԱՆ, 23 դեկտեմբերի — Sputnik. Հայաստանի առողջապահության նախարարության գլխավոր թունաբան Միքայել Գաբրիելյանը խորհուրդ է տալիս քաղաքացիներին չչարաշահել խմիչքը, առավել ևս` մեկը մյուսին չխառնել։

«Վերջին տարիներին շատանում են ալկոհոլային թունավորումների դեպքերը, դրանք կազմում են բուժօգնության դիմածների 1/3-ը։ Պետք է խուսափել մեծ քանակությամբ խմիչք օգտագործելուց, իսկ ամենակարևորը չխառնել խմիչքները», —Sputnik Արմենիա մամուլի կենտրոնում լրագրողներին ասաց թունաբանը։

Նրա խոսքով` ոգելից խմիչքների թնդության փոփոխությունն այնքան էլ կարևոր չէ։
Թունաբանը նշեց, որ եթե նախկինում հիմնականում թունավորվում էին 20-50 տարեկան անձինք, ապա այժմ դիմում են նաև պատանիները։

Նրա խոսքով` առաջին ախտանիշը սրտխառնոցն է, ործկալը։ Այդ ախտանիշների ի հայտ գալուն պես պետք է շտապ պառկեցնել հիվանդին, եթե նա գիտակից վիճակում է, լվացումներ անել, մաքրել ստամոքսն ու ուղարկել քնելու։

Նա հանգստացրեց, որ խանութներում վաճառվող օղին` անկախ որակից, անվնաս է, և այն կարելի է հանգիստ օգտագործել։
Թունաբանը ուշադրություն հրավիրեց բոտուլիզմի դեպքերին, որը համարվում է ծանր թունավորում։ Նա խորհուրդ տվեց պահածոյացված բանջարեղենն օգտագործելուց առաջ եռացնել նվազագույնը 30-40 րոպե։

«Այս տարի բոտուլիզմի արդեն 12 դեպք է գրանցվել` անցած տարվա 8-ի դիմաց։ Օրինակ` մեկ շաբաթ առաջ մարդիկ թունավորվել էին կարմիր պղպեղից», — ասաց Գաբրիելյանը։

Այս տարվա ցուցանիշներով` «Արմենիա» բժշկական կենտրոն դիմած սուր թունավորումներով հիվանդների թիվը 930 է կազմել` անցյալ տարվա 912-ի դիմաց։

Թունաբանը նաև կոչ արեց քաղաքացներին գնումների ժամանակ անպայման ուշադրություն դարձնել ապրանքների պահպանման ժամկետին։

 

Լրահոս
0