00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:20
46 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:37
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
12:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Исторический ликбез
Первая биография Ивана IV. Кто и для кого ее писал?
15:04
24 ր
Исторический ликбез
Тиран или помазанник божий? Кем был Иван Грозный?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Հայկական պանիր` իտալական մոցառելայի փոխարեն

Բաժանորդագրվել
Հայ արտադրողները ռուսական շուկան կարող են ապահովել եվրոպական հայտնի պանրատեսակներով

ԵՐԵՎԱՆ, 9 հունիսի — Sputnik. Հայ արտադրողները կարող են պանրի եվրոպական տեսակներ արտադրել և արտահանել ռուսական շուկա, «Միր» հեռուստաընկերությանն է ասել ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարի տեղակալ Ռոբերտ Մակարյանը։

Նրա խոսքով` Հայաստանում տարեկան շուրջ 20 հազար տոննա պանիր է արտադրվում։ Հայկական պանրի առանձնահատկությունն այն է, որ պատրաստվում է կովի կաթից, ինչը մթերքին յուրահատուկ համ է հաղորդում։

Կովի կաթի հատկությունները թույլ են տալիս նաև պանրի եվրոպական տեսակներ արտադրել` Ռոկֆոր, Մոցառելա, Գաուդա, Չեդեր։ Հենց դրանց շնորհիվ էլ հայ պանրագործները պատրաստվում են ավելացնել Ռուսաստան արտահանվող պանրի ծավալները, քանի որ ՌԴ-ում արգելք է սահմանված եվրոպական երկրների արտադրանքի համար։

«Մենք հայկական ավանդական պանրի տեսակներ ենք արտահանում` «Լոռի» և «Չանախ», որոնք օգտագործում են միայն Ռուսաստանում բնակվող հայերը։ Եվ այժմ մեր արտադրողները որոշել են զբաղվել պանրի եվրոպական տեսակների արտադրությամբ, և մենք ունենք բոլոր հնարավորությունները այդ տեսակների արտահանման համար», — ասել է Մակարյանը։

2016 թվականի առաջին եռամսյակի ընթացքում երկրում արտադրվել է շուրջ հինգ հազար տոննա պանիր, որից երկու հազար տոննան արտահանվել է։ Սա գրեթե կրկնակի շատ է անցյալ տարվա ցուցանիշից։

 

Լրահոս
0