00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:38
22 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
5 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:05
8 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
0 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:38
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
12:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Հայաստանի խաղողը չի բավարարի գինու համար. ի՞նչն է պատճառը

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Անցնել մեդիապահոցРегионы России. Крым
Регионы России. Крым - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Հայաստանում գինեգործները շատ են, իսկ լավ խաղաղը նախկինի պես` քիչ։ Իսկ այս տարի կարող է ավելի պակասել։

ԵՐԵՎԱՆ, 2 փետրվարի — Sputnik. Հայաստանում 2018 թվականին խաղողը կարող է չբավականացնել գինու համար։ Այսօր լրագրողներին այս մասին ասաց Հայ գինեգործների միության նախագահ Ավագ Հարությունյանը։

Նրա խոսքով` պատճառները երկուսն են`կարճաժամկետ և երկարաժամկետ։

Կարճաժամկետ. այս տարի հանրապետությունում ձյան քանակը քիչ է եղել։ Այդ պատճառով էլ գարնանը ոռոգման ջրամբարներում կարող է ջուր չհավաքվել։

Երկարաժամկետ. Հայաստանում վերջին տարիներին գնալով ավելի շատ գինի են սկսել արտադրել։ Կոնյակ արտադրողները հասկացան, որ գինուն պետք է նայել ոչ թե մատների արանքով, այլ որպես դիվերսիֆիկացիայի լավ աղբյուր և որպես պահուստային շատ լավ տարբերակ։

Ярмарка-дегустация вина в центре Ереване - Sputnik Արմենիա
Սա ձեզ համար կոլա չէ. ինչու եվրոպացիները չեն հավանում հայկական տնական գինին

Արդյունքում վերջին հինգ տարիներին Հայաստանում գինեգործությունը զգալի ընդլայնվել է։ 4-5 տարի առաջ հանրապետությունում 6 — 6,5 հազար լիտր գինի էին արտադրում, իսկ 2017 թվականի ընթացքում արտադրել են 8,8 հազար։

Սակայն լավ գինին ավելի «պահանջկոտ» է խաղողի նկատմամբ, քան կոնյակը։ Իսկ Հայաստանի խաղողի «զամբյուղում» նման խաղողը 10%-ից պակաս է կազմում, քանի որ խաղողագործությունը մեզ մոտ միշտ կոնյակի համար էր «աշխատում»։

«Այդ պատճառով լավ խաղողը չէր բավարարում։ Իսկ եթե սրան գումարենք ոռոգման բացակայությունը, կստացվի, որ աշնանը գինի և կոնյակ արտադրելու համար մեզ կարող է 30-40 հազար տոննա խաղող չբավականացնել։ Սև տեսակներ կարող են ընդհանրապես չլինել», — ասաց Հարությունյանը։

Բնականաբար, սա վատագույն սցենարն է, բայց վախենալու հիմքեր կան, ընդգծեց գինեգործը։

Լրահոս
0