00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ժաննա Վարդանյան
Երկու կողմերն են հակված են լարվածության թուլացման․Վարդանյան
17:40
2 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Իրաքյան խոհանոց, գինի և պանիր. ինչպես է Հայաստանում զարգանում զբոսաշրջային բիզնեսը

© Sputnik / Asatur YesayantsНациональная выставка комплексного оснащения отельного, ресторанного бизнеса и торговли (31 мая 2018). Еревaн
Национальная выставка комплексного оснащения отельного, ресторанного бизнеса и торговли (31 мая 2018). Еревaн - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Ռեստորանային բիզնեսը և առևտուրը զբոսաշրջության ամենակարևոր բաղադրիչներից են։ Գաղտնիք չէ, որ այդ ոլորտն աշխարհի ամենաշահութաբեր և դինամիկ զարգացող ոլորտներից է, և Հայաստանի տնտեսությունը կարող է օգտվել դրա հնարավորություններից։

ԵՐԵՎԱՆ, 31 մայիսի — Sputnik. Ցանկացած երկրում զբոսաշրջության զարգացումն ուղղակիորեն կախված է ռեստորանային և հյուրանոցային բիզնեսի վիճակից, զարգացումից, ներդրումներից և բազմաթիվ այլ գործոններից։ Հայաստանը տարեցտարի ավելի գրավիչ է դառնում զբոսաշրջիկների համար, ուստի սպասարկման ոլորտի աշխատողները պետք է լրացուցիչ ջանքեր գործադրեն` հյուրերի ուշադրությունը գրավելու համար։

Джермаджур - Sputnik Արմենիա
Ափսոսանք և հիացմունք. Արցախի Ջերմաջուրը` ռուս ճանապարհորդի աչքերով

Մայիսի 31–ին Կարեն Դեմիրճյանի անվան մարզահամերգային համալիրում մեկ օրով բացվեց Հյուրանոցային, ռեստորանային բիզնեսի և առևտրի մասնագիտացված առաջին ազգային ցուցահանդեսը։ Մի հարթակում հավաքվել էին տարբեր երկրների ընկերությունների ներկայացուցիչներ։

«Rest-Hotel Expo 2018/Cheese and Wine Business» ցուցահանդեսի կազմակերպիչներից մեկը` Էդուարդ Աղամիրյանը Sputnik Արմենիային տված հարցազրույցում պատմեց, որ միջոցառումն անցկացվում է Cheese and Wine ձևաչափով, ինչը ենթադրում է գործարար հանդիպումներ, որոնց ընթացքում տարբեր ընկերությունների ներկայացուցիչները կարող են պայմանավորվել հետագա համագործակցության մասին։

© Sputnik / Asatur YesayantsԳինու և պանրի համտես գործարար միջավայրում
Национальная выставка комплексного оснащения отельного, ресторанного бизнеса и торговли (31 мая 2018). Еревaн - Sputnik Արմենիա
Գինու և պանրի համտես գործարար միջավայրում

«Նման հանդիպումները նաև օգնում են ձերբազատվել գործընկերների հետ շփման բարդույթներից։ Այստեղ այսօր հավաքել են հայկական և միջազգային այնպիսի ընկերությունների ներկայացուցիչներ, որոնք աշխատում են սպասարկման ոլորտում, այդ թվում` խոշոր արտադրողներ», – պատմեց Աղամիրյանը։

Նրա խոսքով` նման հարթակները ոլորտի ներկայացուցիչներին հնարավորություն են տալիս լավ կապեր հաստատել այս կամ այն ապրանքատեսակներն արտադրողների և ռեստորանների հետ։

Օրինակ` տաղավարներից մեկը ներկայացնում է իրաքյան և արևելյան խոհանոցի ռեստորանը, ինչը Հայաստանի` համեղ կերակուրների սիրահարների երկրի համար շատ հետաքրքիր է և արդիական։ Հաստատության ճաշացանկում կարելի է գտնել փոքր իշլի քյուֆթա` մանրացված հունական ընկույզով։ Իրաքյան խոհանոցը, ի դեպ, առաջին անգամ է ներկայացված Հայաստանում։

Лаваш - Sputnik Արմենիա
Հայաստանի գյուղերից մեկում Քրիստոսի դեմքով լավաշ են թխում. լուսանկարներ

Միջոցառման կազմակերպիչները վստահ են, որ արդյունավետ զարգացման համար ռեստորանային բիզնեսին անհրաժեշտ է արդիականացնել սարքավորումները, ավելի մեծ ուշադրություն դարձնել հաստատության ձևավորմանը, ավելի արդյունավետ կազմակերպել կառավարումը և բարձրացնել սպասարկման որակը։

Ցուցահանդեսը գրավիչ է նրանով, որ ներկայացված են պանիր, գինի արտադրողներ և ներկրողներ, կիսաֆաբրիկատներ, մթերք, սարքավորումներ, հսկիչ–դրամարկղային սարքեր արտադրողներ և ոչ միայն։

Ամենամեծ փակ ցուցահանդեսն անցկացվում է «գինու և պանրի համտես գործարար միջավայրում» ձևաչափով։

Լրահոս
0