06:25 24 մայիսի 2017
Ուղիղ եթեր
Լուսանկարներ

Հայկական ամանորյա սեղանի տոնական կերակրատեսակները

Ստանալ կարճ հղումը
10520
  • Աղցան «Օլիվյե»
  • Տոլմա
  • Բաստուրմա
  • Պանրի տեսականի
  • Ձուկ
  • Մրգեր
  • «Կրասնի օկտյաբր» ֆաբրիկայի շոկոլադներ
  • Նրբալիթներ
  • Խոզի բուդ
  • Չրեր և ընկուզեղեն
  • Շամպայն
© Sputnik/ Александр Кряжев
Դեռ խորհրդային ժամանակներից «Օլիվյեն» տոնական սեղանի անբաժանելի մասն է: Մեզ բոլորիս քաջ հայտնի այդ աղցանը հարուստ պատմություն ունի: Ազգությամբ ֆրանսիացի խոհարար Լյուսյեն Օլիվյեն Մոսկվայից դեռ ХIХ դարում ստեղծել է «Մայոնեզ թռչնամսից» անվանումով ճաշատեսակ, որի մեջ մտել է շահպրակ , հորթի լեզու, խավիար, խեցգետնի վզիկներ և այլն: Հենց այդ ճաշատեսակը հետագայում հարմարվել է խորհրդային իրողություններին և դարձել «Օլիվյե» աղցան:

Sputnik Արմենիան կպատմի և ցույց կտա, թե վերջին տարիներին ինչ ճաշատեսակներ և ուտեստներ է ընդունված դնել տոնական սեղանին:

Sputnik Արմենիան ներկայացնում է հայկական ամանորյա սեղանի տոնական կերակրատեսակները:

Դրանցից շատերն ավանդական են և դարից ավել զարդարում են մեր սեղանը, մյուսները՝ խորհրդային ժառանգության մաս են, բայց մինչև հիմա ընդունված են Հայաստանում:

Նյութի ռուսերեն տարբերակը

 

Այլ ֆոտոշարքեր

Գլխավոր թեմաներ