11:25 22 օգոստոսի 2017
Ուղիղ եթեր
Քրիստինա Գյուրջյան

Հակաբիոտիկները մարդու օրգանիզմ են թափանցում նաև սննդի միջոցով

© Sputnik/ Aram Nersesyan
ՌԱԴԻՈ
Ստանալ կարճ հղումը
41 0 0

Միրգ–բանջարեղեն, կաթնամթերք և միս. սննդակարգի մի ամբողջ ցուցակ, որն ուտելով մենք ստանում ենք հակաբիոտիկների ոչ փոքր չափաբաժին։ Մասնագետը վստահեցնում է, որ սննդամթերքում հակաբիոտիկների չափի առկայությունը վերահսկվում է։

Sputnik Արմենիայի «Կաղապարից դուրս» հաղորդաշարի շրջանակում Առողջապահության նախարարության հանրային առողջության բաժնի պետ և հակամանրէային դեղերի հանդեպ կայունության դեմ պայքարի հարցերով համակարգող Քրիստինա Գյուրջյանը միևնույն ժամանակ կոչ է անում հակաբիոտիկ օգտագործել խիստ անհրաժեշտության դեպքում` պահպանելով նշանակման տևողությունը։

Գլխավոր թեմաներ