10:38 15 սեպտեմբերի 2019
Ուղիղ եթեր
  • USD476.18
  • GBP592.94
  • EUR528.61
  • RUB7.41
Լիանա Թորոսյան
© Sputnik / Asatur Yesayants

Սննդային թունավորումից խուսափելու հնարքներ. համաճարակաբանի խորհուրդները

ՌԱԴԻՈ
Ստանալ կարճ հղումը
21 0 0

Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման ազգային կենտրոնի հատուկ վտանգավոր և օդակաթիլային վարակների բաժնի պետ Լիանա Թորոսյանը Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում ներկայացնում է սննդային թունավորումներից խուսափելու կանխարգելիչ միջոցառումները։

«Սեզոնը նպաստավոր է սննդային թունավորումների համար։ Պետք չէ սնվել արագ սննդի կետերում, պետք է զերծ մնալ կրեմային հրուշակեղեն օգտագործելուց։ Շատ կարևոր է ճիշտ կազմակերպել սառնարանային «հարևանությունը». կիսաեփ սնունդը եփվածի, պանիրը ձևի կողքը չպահել և այլն»,–ասում է Լիանա Թորոսյանը։

Համաճարակաբանը շատ կարևորեց նաև ամռան սեզոնին սնունդը փոքր չափաբաժիններով պատրաստելը, որպեսզի այն երկար չպահվի։

Գլխավոր թեմաներ