00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:41
19 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:31
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:07
53 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

«Ռոսկաչեստվոն» կստուգի Հայաստանից արտահանված և Ռուսաստանում վաճառվող հյութերը

© Photo : Unsplash / Thom BradleyПосетитель в супермаркете.
Посетитель в супермаркете. - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
«Ռոսկաչեստվոն» ասել է` ինչին է պետք ուշադրություն դարձնել հյութ գնելիս։

ԵՐԵՎԱՆ, 14 օգոստոսի — Sputnik. «Ռոսկաչեստվոն» կուսումնասիրի ռուսական խանութներում վաճառվող խնձորի հյութերը։ Կազմակերպությունը հաղորդագրություն է տարածել` նշելով, թե ինչին է պետք ուշադրություն դարձնել ըմպելիքը գնելիս, և ինչպես է պետք տարբերել հյութը նեկտարից։

Образцы курятины для лабораторного анализа - Sputnik Արմենիա
Հայաստանում վաճառում են վտանգավոր թռչնամիս. ներմուծողներն ու խանութները «տեր չեն»

««Ռոսկաչեստվոն» կհետազոտի խնձորի հյութի 32 ապրանքանիշ, որոնք արտադրվում են Մոսկվայում, Կրասնոդարի երկրամասում, Մոսկվայի, Օրլովի ու Սամարայի մարզերում, ինչպես նաև Ալթայի Հանրապետությունում։ Ռուսական արտադրանքից բացի, կուսումնասիրվեն Սերբիայից, Ֆրանսիայից, Բելառուսից ու Հայաստանից բերվող հյութերը», — նշվում է հաղորդագրության մեջ։

Խնձորի հյութերը որակի ու մթերքի անվտանգության ստուգում կանցնեն 38 ցուցանիշով, նաև ընդլայնված դեգուստացիոն գնահատում կանցկացվի (արտաքին տեսք, խտություն, գույն, համ ու հոտ)։

«Լաբորատոր պայմաններում փորձագետները կգնահատեն շաքարավազի ու քաղցրացնող նյութերի, ներկերի ու կոնսերվանտների առկայությունը», — ավելացնում է «Ռոսկաչեստվոն»։

Ստուգման ծրագրում ներառված են նաև պեստիցիդների ու նիտրատների ընդլայնված խմբերի ստուգումը, որոնք կարող էին անցնել հումքից, նաև միկրոկենսաբանական ցուցանիշներն ու փչանալու առաջին նշանները։

Կազմակերպությունը նշում է, որ հետազոտության ուղղություններից մեկը ապրանքի մակնշման հավաստիությունն է լինելու. Մասնագետները պարզելու են` արդյոք հյութի քաշը համապատասխանում է տուփի վրա նշված քաշին։ Փորձագետները նաև պատասխանելու են հետևյալ հարցին` արդյո՞ք տուփի պարունակությունը վերականգված հյութ է, թե նեկտար (այսինքն` հյութը ջրիկացրած է)։

Լրահոս
0