00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
On air
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Իսկապես բուժում է. ռուս ռեստորատորը` հայկական հրաշք ուտեստի մասին

© Sputnik / Ani LiparityanХаш
Хаш - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Հայտնի ռուս լրագրող և ռեստորատոր Ալեքսեյ Զիմինը պատմել է խաշի օգտակարության մասին։

ԵՐԵՎԱՆ, 15 դեկտեմբերի –Sputnik. Խոհարար, հեռուստահաղորդավար, «Афиша-Еда» ամսագրի գլխավոր խմբագիր Ալեքսեյ Զիմինը «Կոմերսանտի» ընթերցողներին պատմել է խաշի օգտակարության մասին։

Ռեստորատորի խոսքով` խոզի սմբակների և երախի մեջ կոլագենը շատ է։ Իսկ խոզի վերջույթներում այդ սպիտակուցն անհավանական քանակության է։ Ջերմային մշակման ժամանակ խոզի ոտքերի հիմքով պատրաստված արգանակը դոնդողանյութի է վերածվում։

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Անցնել մեդիապահոցԱլեքսեյ Զիմին
Իսկապես բուժում է. ռուս ռեստորատորը` հայկական հրաշք ուտեստի մասին - Sputnik Արմենիա
Ալեքսեյ Զիմին

Ինչպես նշել է Զիմինը` բժիշկները վնասվածքներ, կոտրվածքներ ունեցող մարդկանց խորհուրդ են տալիս առավոտյան գնալ հայկական ռեստորան և խաշ պատվիրել։

«Տաք ջրիկ կամ սառը դոնդողանյութ ներկայացնող ուտեստը, կամ հայրենական տարբերակով` խոլոդեցը, որը իր «կյանքի» կես ճանապարհին է գտնվում», – գրված է հրապարակման մեջ։

Պետք է նշել, որ Հայաստանի ռեստորաններում սովորաբար տավարի տոտիկներից պատրաստած խաշ են մատուցում, ինչը նույնպես մեծ պահանջարկ է վայելում զբոսաշրջիկների շրջանում։

© Pixabay / JohnAdamsjԽոզի տոտիկներ
Իսկապես բուժում է. ռուս ռեստորատորը` հայկական հրաշք ուտեստի մասին - Sputnik Արմենիա
Խոզի տոտիկներ

Ինչ վերաբերում է «խոզի խաշին», այն հաճախ պատրաստում են գյուղերում, բաց կրակի վրա, քանի որ խոզի հոտն ավելի ուժեղ է, քան տավարինը և տանը երկար է մնում, ինչքան էլ օդափոխես։

Խաշը մատուցում են վաղ առավոտյան, ուտում սխտորով և չոր լավաշով։ Ուտեստի անունն առաջացել է «խաշել» բառից։ Հագեցնող արգանակը բավական մեծ տարածում ուներ հնում։ Այն այժմ, կարելի է ասել, երկրորդ կյանք է ստացել։

Լրահոս
0