00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

«Հայ խոհարարի օր». ինչո՞ւ են խոհարարները թակում խորհրդարանի դուռը

© Sputnik / Asatur YesayantsФестиваль еды Yerevan Food Fest прошел на площади Республики (10 июня 2018). Ереван
Фестиваль еды Yerevan Food Fest прошел на площади Республики (10 июня 2018). Ереван - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Խոհարարները մտադիր են դիմել իշխանությանը` օրացույցի մեջ իրենց մասնագիտական տոնը` «Հայ խոհարարի օր»–ը ներառելու համար։

ԵՐԵՎԱՆ, 13 հունիսի — Sputnik. «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ-ի ներկայացուցիչները` նախագահ Սեդրակ Մամուլյանի գլխավորությամբ, ուզում են հունիսի 12-ը հայկական օրացույցում ամրագրել որպես «Հայ խոհարարի օր»։ Այս մասին Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում ասաց Մամուլյանը։

Օրը պատահական չեն ընտրել։ 2009 թվականի հունիսի 12-ին այս կազմակերպությունն առաջին անգամ անցկացրել է հայկական ավանդական ուտեստների փառատոն-ցուցահանդեսը։

Կազմակերպության նպատակը հայկական ավանդական ուտեստների, Արևմտյան և Արևելյան Հայաստանում օգտագործվող ու վաղուց մոռացված բաղադրատոմսերի վերածնունդն է։

«Չորս տարի առաջ մենք հունիսի 12-ը «Հայ խոհարարի օր» հայտարարեցինք։ Այժմ ուզում ենք դիմել իշխանություններին, որպեսզի այդ օրն ամրագրվի Հայաստանի տոնացույցում», — ասաց Մամուլյանը։

Նա ընդգծեց, որ սա անհիմն ցանկություն չէ, քանի որ Հայաստանում ազգային խոհանոցը, ցավոք, անուշադրության է մատնված։ Մամուլյանի կարծիքով` իշխանությունները պետք է ուշադրություն դարձնեն այս հարցին, քանի որ այն անմիջականորեն կապված է զբոսաշրջության և գաստրոտուրիզմի հետ, որոնք երկրում հեռանկարային ուղղություններ են համարվում։

Հիշեցնենք, որ Մամուլյանի ղեկավարած կազմակերպության գործունեության շրջանակում Հայաստանում վերջին մի քանի տարիների ընթացքում բազմաթիվ խոհարարական տոներ են կազմակերպվել` տոլմայի փառատոնից մինչև խորովածի փառատոն։

Լրահոս
0