00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ժաննա Անդրեասյան
Այս տարի Տավուշում, 2026-ին ՀՀ-ում ավարտական քննության միավորները կօգտագործվեն բուհ ընդունվելիս. Ժաննա Անդրեասյան
13:34
3 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

«Կեր ու սուս». ինչպես Հմայակը Համլետ դարձավ Ռուսաստանում և դրախտ բացեց

© Sputnik / Aram NersesyanКарский Шашлык
Карский Шашлык - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Ռուսաստանցի լրագրողները աշխարհին պատմել են Չելյաբինսկում գտնվող սրճարանի մասին, որը բացել է Համլետ անունով հայը և որտեղ «վիրավորական», բայց շատ համեղ ուտեստ են մատուցում։

ԵՐԵՎԱՆ, 11 օգոստոսի — Sputnik. «Կոմսոմոլսկայա պրավդայի» թղթակիցները Չելյաբինսկում խոհարարական տուր են անցկացրել և պատմել տեղի սրճարաններից մեկի զարմանալի խոհանոցի մասին։

Երբեմն ուզում ես ոչ թե հասարակ պիցցա կամ սուշի ուտել, այլ ինչ-որ հետաքրքիր հաստատություն այցելել։ Ռուսաստանցի լրագրողները եղել են Կուրչատովսկի շրջանի «Դրախտ` Համլետի մոտ» ինքնատիպ անունով բար-սրճարանում և պատմել իրենց տպավորությունների մասին։
Հոդվածի հեղինակներին նախևառաջ գրավել է հաստատության անվանումը, և հենց այդ պատճառով էլ նրանք որոշել են ներս մտնել։

«Պարզվեց` իզուր չէր։ Բայց ամեն ինչի մասին հերթով։ Անունը գերեց սիրտս։ Եվ ուղեղս։ Դրախտ։ Այն էլ Համլետի մոտ։ Ռեստորանի պատմությունը չիմացողի համար անվանումը տարօրինակ կթվա», — խոստովանում է հոդվածի հեղինակը։

© vk/ Раи у Гамлета«Դրախտ Համլետի մոտ»
«Դրախտ Համլետի մոտ» - Sputnik Արմենիա
1/3
«Դրախտ Համլետի մոտ»
© vk/ Рай у Гамлета«Դրախտ Համլետի մոտ»
«Դրախտ Համլետի մոտ» - Sputnik Արմենիա
2/3
«Դրախտ Համլետի մոտ»
© vk/ Рай у Гамлета«Դրախտ Համլետի մոտ»
«Դրախտ Համլետի մոտ» - Sputnik Արմենիա
3/3
«Դրախտ Համլետի մոտ»
1/3
«Դրախտ Համլետի մոտ»
2/3
«Դրախտ Համլետի մոտ»
3/3
«Դրախտ Համլետի մոտ»

Ռեստորանի ադմինիստրատոր և մատուցողուհի Լյուտվիան հյուրերին պատմել է հետևյալը. «Մեր սրճարանը նախկինում կոչվում էր «Դրախտ երկուսի համար»։ Բայց մարդիկ սխալ էին հասկանում իմաստը, գիշերային ժամերին զանգում էին և ուզում էին աղջիկ պատվիրել»։

Այսքանով պատմությունը չի ավարտվում։ Պարզվում է` սրճարանը վերանվանել են տիրոջ պատվին։ Կարծում եք` նրա անունը Համլե՞տ է։ Ո՛չ, Հմայակ, և նա հայ է։ Չգիտես ինչու, Ռուսաստանում նրա իսկական անունը «չընդունվեց», և մի շարք բարդ տրանսֆորմացիաների ենթարկվելով վերածվեց Համլետի։

Խոհանոցում Համլետն անձամբ է «տանտիրություն» անում։ Երկրորդ խոհարարը նրա մայրն է։ Բացի ավանդական հայկական խոհանոցից, ճաշացանկում նաև իրենց հեղինակային ուտեստները կան։ Համլետը ստեղծել է «Բարի երեկո» աղցանը, մայրը` «Ձմեռային բալը»։

— Բացի այդ, մեր հյուրերը շատ են հավանում կերուսուսը, — գայթակղում է Լյուտվիան։

— Ի՞նչ է դա։

— Իսկ դուք չեք նեղանա՞, եթե ասեմ,- ժպտում է նա ու թարգմանում ռուսերեն։

Ирина Слуцкая - Sputnik Արմենիա
«Դա մի դժբախտություն է». Իրինա Սլուցկայան` հայկական խոհանոցի մասին

Հաստատության «ֆիրմային» ուտեստը կրակով խորովածն է, որ Լյուտվիան պարելով է մատուցում հյուրերին։

Երկրորդ գրավիչ հանգամանքն այն է, որ համացանցում միայն դրական արձագանքներ կարելի է տեսնել։ Մոտ հարյուր գովեստ և ոչ մի դժգոհություն։ Նման բան հազվադեպ կարելի է հանդիպել։ «Դրախտի» հյուրերը գրում են, որ կերակուրը համեղ է, չափաբաժինները` մեծ, գները` մատչելի, տերերը` բարեհամբույր։ Գրում են նաև սիրալիր Լյուտվիայի մասին, որին Լյուտիկ են անվանում։

«Ասում են` մի անգամ «Դրախտ` Համլետի մոտ» հարևան պոլիկլինիկայից բժիշկներ են եկել։ Նրանք «Ռևիզորի» պես ձեռքով ստուգել են սեղանները և միայն դրանից հետո են սկսել այստեղ ճաշելու գալ։ Մաքուր է, ինչպես հիվանդանոցում», — վստահեցնում են «ԿՊ»-ի թղթակիցները։

Լրահոս
0