18:21 27 նոյեմբերի 2020
Ուղիղ եթեր
  • USD508.21
  • GBP678.82
  • EUR605.94
  • RUB6.70
Հասարակություն
Ստանալ կարճ հղումը
111 0 0

Հայաստանում այս տարի անցկացվում է խորովածի 11-րդ  միջազգային փառատոնը։ Կազմակերպիչները խոստացել էին այն հիշարժան դարձնել։

ԵՐԵՎԱՆ, 18 օգոստոսի - Sputnik. Լոռու մարզի Ախթալա քաղաքում մեկնարկել է  խորովածի՝ արդեն ավանդական դարձած փառատոնը։ Այս տարի այն անցկացվում է 11-րդ անգամ։

Փառատոնի պաշտոնական մեկնարկը նախանշված է օգոստոսի 18-ին, ժամը 15:00–ին, բայց տաղավարներում խորովածի պատրաստումն արդեն մեկնարկել է, խորովածի բույրը` տարածվել Լոռվա լեռներում։

Փառատոնի կազմակերպիչ, «Հայ խոհարարական ավանդույթների պահպանման և զարգացման» ՀԿ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը Sputnik Արմենիային հայտնել էր, որ այս տարվա փառատոնն աչքի կընկնի հյուրերի ու տաղավարների աննախադեպ մեծ քանակով, համեղ ուտեստներով ու խորովածի նոր բաղադրատոմսերով:

Միջոցառումը բաղկացած կլինի 2 մասից` «լավագույն համ», «լավագույն գաղափար», «լավագույն տեսք» անվանակարգերի մրցույթից և մշակութային ծրագրից։

Ժյուրիի անդամները խորովածի համը կգնահատեն փակ աչքերով, որպեսզի լավագույնին որոշելու հարցում չլինի կողմնակալ մոտեցում։ 

Նշենք, որ 2019 թվականի սկզբին հայկական խորովածը «Ուտելիքի համաշխարհային ատլասի» վարկածով  ճանաչվել է հայկական ամենահայտնի ուտեստներից մեկը։

Google-ում որոնեցի, եկա. Հայաստան են գալիս ոչ միայն խորովածի, այլև զգացողությունների համար

Ըստ թեմայի

«Ուտելիքի համաշխարհային ատլասում» հայկական ամենահայտնի ճաշատեսակը խորովածն է
Ինչպես ճիշտ պատրաստել խորովածը. դիետոլոգի խորհուրդները
«Իսկ ի՜նչ խորոված է այնտեղ». Պոպովն ասել է, թե ինչու է սիրում հանգստանալ հենց Հայաստանում
թեգերը:
Խորովածի փառատոն, խորոված, Ախթալա

Գլխավոր թեմաներ