00:56 27 հունվարի 2021
Ուղիղ եթեր
  • USD518.26
  • GBP707.79
  • EUR628.49
  • RUB6.86
Հասարակություն
Ստանալ կարճ հղումը
864 0 0

Գերմանացի սրտաբան Հերիբերտ Բրյուկը Focus.de-ին տված հարցազրույցում խոսել է այն մասին, թե ինչպես են կարմիր գինին ու սուրճը տարածված կարծիքին հակառակ ազդում սրտի ու վտանգավոր այլ հիվանդությունների զարգացման վրա։

ԵՐԵՎԱՆ, 22 նոյեմբերի — Sputnik. Սուրճը վնասակար չէ առողջության համար ու ճնշում չի բարձրացնում, եթե այն կանոնավոր կերպով օգտագործվի։ Այս մասին ասել է Գերմանիայի գրանցված սրտաբանների դաշնային միության բժիշկ Հերիբերտ Բրյուկը` Focus պարբերականի հետ զրույցում։

Բացի այդ, փորձագետն ասել է, որ կոֆեինը կարող է նվազեցնել ուռուցքաբանական հիվանդությունների, դեմենցիայի ու շաքարախտի զարգացման ռիսկը։ Նա ավելացրել է, որ կարելի է օրական մինչև չորս բաժակ սուրճ խմել։

Փորձագետը մեկնաբանել է նաև հաղորդագրություններն այն մասին, որ սուրճը բարձրացնում է ճնշումն ու կարող է հիպերտոնիայի հանգեցնել։

Էջմիածինն արդեն առաջին խելացի կանգառն ունի. մարդիկ կարող են սուրճ խմելով սպասել ավտոբուսին

«Սուրճը կարող է բարձրացնել արյան ճնշումը դրանում  առկա կոֆեինի պատճառով։ Սակայն դա կարճ է տևում ու կարող է զգացնել տալ այն մարդկանց մոտ, որոնք սովոր չեն դրան։ Մարդը, որը կանոնավոր կերպով սուրճ է խմում, դժվար թե դա զգա։ Սուրճ վայելելը ոչ մի դեպքում հիպերտոնիայի չի հանգեցնում»,-պարզաբանել է մասնագետը։

Բրյուկը հերքել է կարմիր գինու օգտակար լինելու մասին միֆը։ Նրա խոսքով՝ օրգանիզմում ալկոհոլի նույնիսկ փոքր քանակը կարող է առիթմիա առաջացնել։

Ո՞ր հիվանդությունից կհաջողվի խուսափել օրական երեք բաժակ սուրճ խմելու դեպքում

Բժիշկը խորհուրդ է տվել սրտի հիվանդություն ունեցող մարդկանց ուժային մարզումներ անցկացնել, քանի որ դրանք ուժեղացնում են մկաններն ու օգտակար են անոթների համար։

Ըստ թեմայի

Ինչպես է հայաստանցի կինն իր սուրճով բարձրացրել ռուսական ընկերության արդյունավետությունը
Գուշակություն` սուրճի մրուրով. Երևանի սուրճի և թեյի փառատոնը հմայել է ռուսաստանցիներին
Համով Հայաստան. ինչու է Կոլումբիայի նախագահը հիացած «Արմենիա» սուրճով
թեգերը:
Գերմանիա, գիտնական, սուրճ

Գլխավոր թեմաներ