02:46 27 հունվարի 2021
Ուղիղ եթեր
  • USD518.26
  • GBP707.79
  • EUR628.49
  • RUB6.86
Հասարակություն
Ստանալ կարճ հղումը
222 0 0

Հարվարդի ներկայացուցիչը խոսել է ընկույզի մի տեսակի մասին, որ տարբերվում է մյուսներից։

ԵՐԵՎԱՆ, 19 մայիսի – Sputnik. Հարվարդի հանրային առողջապահության դպրոցի բժշկական գիտությունների դոկտոր Մարթա Գուաշ Ֆերեն La Vanguardia–ին ասել է, որ սրտի համար ամենաօգտակար մթերքը հունական ընկույզն է։

Ըստ նրա` հունական ընկույզն իր բաղադրությամբ տարբերվում է մյուսներից։

«Հունական ընկույզը մի փոքր այլ բաղադրություն ունի, քանի որ մեծ քանակությամբ ալֆա–լինոլենային թթու է պարունակում։ Իսկ դա օմեգա 3 ճարպաթթու է, որը կա ձկան մեջ», – ասել է բժիշկը։

Բացի այդ, հունական ընկույզը հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով։

Գիտնականները սրտանոթային հիվանդություններից պաշտպանվելու ելք են գտել

Մարթա Գուաշ Ֆերրեի խոսքով` ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը կարող է կանխել սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների զարգացումը, ինչպես նաև բարելավել լիպիդային պրոֆիլը և հակաբորբոքային ազդեցություն ունենալ։

Ինչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ կարտոֆիլ ենք ուտում․ սիրված մթերքի լավ և վատ կողմերը

Ըստ թեմայի

Ո՞րն է կորոնավիրուսով «կրկնակի հիվանդացության» պատճառը. պատասխանում են գիտնականները
Գիտնականները պարզ ձև են գտել ծեր տարիքում խելքն ու մտքի սրությունը պահպանելու  համար
5 րոպե կլինիկական մահ և 240 ժամ վերակենդանացման բաժանմունքում. կյանքն այդ ամենից հետո
թեգերը:
ընկույզ, սիրտ, գիտնական

Գլխավոր թեմաներ