12:04 29 սեպտեմբերի 2020
Ուղիղ եթեր
  • USD485.66
  • GBP624.12
  • EUR565.55
  • RUB6.16
Հասարակություն
Ստանալ կարճ հղումը
44610

Բրոկոլին լայն սպառման սննդամթերք է, որը կարելի է օգտագործել նախաճաշ, ճաշ և ընթրիք պատրաստելիս։ Եթե ձեր սառնարանում հայտնաբերել եք այն և չգիտեք` ինչ պատրաստել, ընթերցեք մեր նյութը։

Բրոկոլին համարվում է ամենաօգտակար սննդամթերքներից մեկը, ինչը վաղուց արդեն ապացուցվել է միջազգային գիտական հանրության կողմից։ Այն ոչ միայն հարուստ է միկրոտարրերով և վիտամիններով, այլև ունի ցածր կալորիականություն. 100 գրամն ընդամենը 34 կկալ է պարունակում։

Բրոկոլիի հաճախ օգտագործումը կանխում է նաև քաղցկեղային հիվանդությունների զարգացման վտանգը։

Այն առավել հաճախ օգտագործում են եփած վիճակում, մատուցելիս աղ և մի փոքր ձիթայուղ են ավելացնում։ Ոմանք այն օգտագործում են ապուրներ և աղցաններ պատրաստելիս։

Sputnik Արմենիան ընտրել է բրոկոլիով պատրաստվող ամենապահանջված, արագ, հագեցնող և ախորժելի բաղադրատոմսերը։

Բրոկոլին` սոուսի մեջ

Այս ուտեստը կարելի է մատուցել նախաճաշի կամ նույնիսկ ճաշի ժամանակ, քանի որ այն բավական հագեցնող է։ Սկզբում տապակում ենք մանր կտրտած սոխը, ապա ավելացնում քառակուսի կտրտած հավի կրծքամիսը։ Միսը տապակելու ընթացքում ավելացնում ենք կտրատած բրոկոլին, աղ և պղպեղ և մի փոքր շոգեխաշում։ Այնուհետև մի քանի գդալ թթվասեր, երկու հատիկ մանր կտրատած սխտոր ենք խառնում։ Վերջում ստացված զանգվածի վրա լցնում ենք նախապես քերած պանիրը և թողնում այնքան, մինչև պանիրը հալչի։ Ուտեստը պատրաստ է։

Բրոկոլի՝ հաշված րոպեների ընթացքում
Ժամանակ չունեք, բայց դեռ պետք է որևէ բան պատրաստեք ընտանիքին կերակրելու համար։ Այդ դեպքում այս բաղադրատոմսը հենց Ձեզ համար է։ Ուտեստը պատրաստելու համար լվանում ենք բրոկոլին, անցկացնում քերիչով, ավելացնում ձու, ալյուր, աղ և պղպեղ։ Այս ամենը խառնում ենք և լցնում թավայի մեջ։ Երկու կողմից տապակում ենք և ըմբոշխնում ախորժելի ուտեստը։

Բրոկոլի` սխտորակիտրոնային սոուսում

Այս հիանալի բաղադրատոմսը կհավանեն գրեթե բոլոր տանտիրուհիները։ Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է խորը ամանի մեջ դնել երկու մասի բաժանած կիտրոնն ու մեկ ամբողջական սխտորը, ծածկել փայլաթիթեղով և դնել մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։ Մինչև զանգվածը պատրատ լինի, այդ ընթացքում խաշում ենք բրոկոլին այնպես, որ կիսաեփ լինի, այնուհետև տեղափոխում ենք այն ջեռոցի մեջ մինչև կարմրելը։

Հետո քամում ենք կիտրոնը, ավելացնում ճզմած սխտորն ու մի փոքր բուսայուղ ու խառնում։ Սոուսը լցնում ենք բրոկոլիի վրա և վերջ, ուտեստը պատրաստ է։

Բրոկոլիով ձվածեղ

Հագեցնող և օգտակար նախաճաշի սիրահարներին այս բաղադրատոմսն անպայման կհետաքրքրի։ Այն պատրաստելու համար բրոկոլին երկու րոպեով իջեցնում ենք եռացող ջրի մեջ։ Այդ ընթացքում հարում ենք կաթն ու ձուն, աղ և պղպեղ ավելացնում։ Թավան տաքացնում ենք, վրան արևածաղկի ձեթ քսում և մի կտոր կարագ դնում, ապա բրոկոլին տեղափոխում ենք թավայի մեջ։ Մեկ րոպե տապակելուց հետո ավելացնում ենք ձվի խառնուրդը, փակում կափարիչով և սպասում մի քանի րոպե։

Բրոկոլիով զապեկանկա
Շատ համեղ զապեկանկան հարմար է ինչպես նախաճաշին, այնպես էլ ընթրիքին մատուցելու համար` որպես խավարտ հնդկաձավարի կամ մակարոնի հետ։ Բրոկոլին մի քանի րոպեով իջեցնում ենք եռացող ջրի մեջ, առանձին տարայում հարում մի քանի ձու, ավելացնում թթվասեր և շարունակում հարել։ Աղով և պղպեղով հարելուց հետո բրոկոլին տեղափոխում ենք ստացված զանգվածի մեջ։ Սննդարար ճաշատեսակը զարդարում ենք չերրի լոլիկով և քերած պանիրով։ Այնուհետև դնում ենք ջեռոցը մինչև կարմրելը։

Բարի ախորժակ

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. հայկական աղանդերի հրաշալի բաղադրատոմսը գերում է նաև օտարներին
Ինչ էին հայերը մատուցում Վարդավառին. սիրված տոնի 5 ավանդական ճաշատեսակի բաղադրատոմս
Համով Հայաստան. այսպիսի տոլմա չեք համտեսել. ավանդական ուտեստը ոչ ավանդական բաղադրատոմսով
Սնկից վախենալ պետք չէ, իսկ զգուշանալ արժե․ ինչպե՞ս տարբերել ուտելի և թունավոր սնկերը
թեգերը:
աղ, խոհանոց, ձու, բրոկոլի, օրգանիզմ

Գլխավոր թեմաներ