04:52 27 սեպտեմբերի 2020
Ուղիղ եթեր
  • USD485.27
  • GBP617.36
  • EUR565.05
  • RUB6.28
Հասարակություն
Ստանալ կարճ հղումը
325 0 0

Երեք շաբաթ տևած փորձի ընթացքում կամավորների կեսն առաջին մզման յուղ է օգտագործել, իսկ մյուս կեսը՝ ռաֆինացրած։

ԵՐԵՎԱՆ, 29 օգոստոսի – Sputnik. Ավստրալացի գիտնականների խումբը եզրահանգել է, որ ամեն օր ձիթապտղի յուղ օգտագործելը նպաստում է զարկերակային ճնշման իջեցմանը։ Տեղեկությունը հայտնում է MedicalXpress–ը։

Մասնագետները փորձ են անցկացրել, որին 50 կամավոր է մասնակցել։ Երեք շաբաթվա ընթացքում կամավորների կեսն առաջին մզման յուղ է օգտագործել, մյուս կեսը՝ ռաֆինացրած։

Հետազոտության արդյունքը ցույց է տվել, որ առաջին խմբի մարդկանց կենտրոնական զարկերակային ճնշումն իջել է 2,5 տոկոսով, իսկ սիստոլիկ ճնշումը՝ 2 տոկոսով։

Գիտնականները կորոնավիրուսը կանխող վիտամին են հայտնաբերել

Գիտնականների կարծիքով՝ դա պայմանավորված այն հանգամանքով, որ ձիթապտղի յուղում կան պոլիֆենոլներ, որոնք հակաբորբոքային ու հակաօքսիդանտային հատկություններ ունեն։

Ինչպես կարող է մաթեմատիկան օգնել քաղցկեղի դեմ պայքարին. պատմում է հայ գիտնականը

Ըստ թեմայի

Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ միս ենք ուտում
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ խաղող ենք ուտում
Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ նուռ ենք ուտում
թեգերը:
օրգանիզմ, մթերք, գիտնական

Գլխավոր թեմաներ