23:02 25 սեպտեմբերի 2020
Ուղիղ եթեր
  • USD485.27
  • GBP617.36
  • EUR565.05
  • RUB6.28
Հասարակություն
Ստանալ կարճ հղումը
184 0 0

Պեկինի չինական բժշկության համալսարանի գլխավոր բժիշկն ասել է, թե որ դեպքում է խնձորի սննդային արժեքն ավելի բարձր լինում։

ԵՐԵՎԱՆ, 13 սեպտեմբերի - Sputnik. Խնձոր օգտագործելիս պետք է որոշակի կանոնների հետևել։ Sohu չինական պարբերականի փոխանցմամբ՝ նման խորհուրդ է տալիս Պեկինի չինական բժշկության համալսարանի գլխավոր բժիշկ Չժան Չունժունը։

Նրա խոսքով՝ ամենաօգտակար տարբերակը խնձորը գոլորշու վրա պատրաստելն է կամ եփելը։ Այդ դեպքում սննդային արժեքն ավելի բարձր է, քան հում պտուղներում։

Միաժամանակ, Չունժունը խորհուրդ է տալիս չկենտրոնանալ միօրինակ ուտելիքի վրա, հետևել օրգանիզմում տարատեսակ նյութերի հավասարակշռությանը։

Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ ձմերուկ ենք ուտում

Չինացի բժիշկը նաև ընդգծում է, որ խնձորը չափազանց օգտակար է։

Այն ամրացնում է առողջությունը, կանխում է քաղցկեղի առաջացումը, կարգավորում է մարսողությունը, նպաստում է արյան մեջ շաքարի և լիպիդների պարունակության նվազեցմանը, բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը։

Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ հոն ենք ուտում

Ըստ թեմայի

Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ կարմիր բողկ ենք ուտում
Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ միս ենք ուտում
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ խաղող ենք ուտում
թեգերը:
բժիշկ, խնձոր

Գլխավոր թեմաներ