00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:38
22 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
5 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:05
8 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Բժիշկն ասել է` շաքարի որ փոխարինիչները չեն վնասում առողջությանը

© Sputnik / Павел Лисицын / Անցնել մեդիապահոցСахар
Сахар - Sputnik Արմենիա, 1920, 02.03.2021
Բաժանորդագրվել
Շաքարի սպիրտները կամ պոլիոլները պատկանում են ծավալային քաղցրացուցիչների կարգին ու ալկոհոլային խմիչքներում սպիրտների ազգականներ չեն:

ԵՐԵՎԱՆ, 2 մարտի — Sputnik. Sputnik ռադիոկայանին տված հարցազրույցում բժիշկ-էնդոկրինոլոգ Զուհրա Պավլովան ասել է, թե շաքարի որ փոխարինողն է ավելի անվտանգ առողջության համար։

«Երբ խոսքը վերաբերում է շաքարի փոխարինիչներին, ես առանձնացնում եմ երեք առավել անվտանգ ու արդյունավետ տարբերակները։ Բնականներից` էրիթրիտն ու ստևիան (մեղրախոտ), սինթետիկներից՝ սուկրալոզը», - ասել է փորձագետը:

Բժիշկը բացատրել է, որ սուկրալոզն ապացուցել է իր անվտանգությունը. մի շարք հետազոտություններից հետո այն թույլ է տրվել և՛ հղի կանանց, և՛ նորածին երեխաներին:

Инсулин - Sputnik Արմենիա, 1920, 27.01.2021
Պարզ միջոց դիաբետը հաղթահարելու համար. գիտնականները նոր հետազոտություն են արել

Ստևիան շաքարի փոխարինիչ է, որն արտադրվում է նույնանուն բույսից։ Այն հաճախ դառը բուսական համ ունի։

«Հատուկ հաշվի առնելով այդ բողոքները՝ մշակվել է ստևիա, որը կոչվում է ստևիոզիտ։ Թեև անունը մի տեսակ քիմիական է, այնտեղ քիմիական ոչինչ չկա, պարզապես հեռացվել է այդ դառը համը», - ասել է Պավլովան:

Էրիթրիտը, որը նշել է բժիշկ-էնդոկրինոլոգը, վերաբերում է շաքարի սպիրտների դասին: Շաքարի սպիրտները կամ պոլիոլները պատկանում են ծավալային քաղցրացուցիչների կարգին ու ալկոհոլային խմիչքներում սպիրտների ազգականներ չեն: Բնության մեջ էրիթրիտ կա սեխի, խաղողի, սոյայի սոուսի, տանձի մեջ։

Գիտնականները պարզել են շաքարային դիաբետի զարգացման հիմնական պատճառը

Լրահոս
0