00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Խորհրդային ժամանակների խոհանոցի առավելությունները. ինչո՞ւ էր ճարպակալումն ավելի քիչ

© Sputnik / Alexander Makarov / Անցնել մեդիապահոցДемонстрация коллекции одежды осень-зима 1968-1969 на фоне Исаакиевского собора в Ленинграде
Демонстрация коллекции одежды осень-зима 1968-1969 на фоне Исаакиевского собора в Ленинграде - Sputnik Արմենիա, 1920, 04.04.2021
Բաժանորդագրվել
Հայտնի բժիշկը մարդկանց ուշադրություն է հրավիրել այն փաստին, որ խորհրդային ժամանակներում ճարպակալումից տառապող մարդիկ շատ ավելի քիչ էին, քան այսօր։

ԵՐԵՎԱՆ, 4 ապրիլի – Sputnik. Ռուս հայտնի բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը պատմել է, թե որն էր խորհրդային ժամանակների խոհանոցի առավելությունները:

Влюбленная пара толстяков - Sputnik Արմենիա, 1920, 17.12.2020
Մասնագետները ճարպակալումը բուժելու պարզ միջոց են առաջարկել

Բժշկի կարծիքով ՝ Խորհրդային Միության տարիներին սնունդն ավելի բնական էր, մարդկանց սննդակարգն ավելի առողջ, իսկ սննդամթերքն արտադրում էին ըստ պետական համամիութենական ստանդարտների։

«Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի եթերում Մյասնիկովը հիշեցրել է, որ խորհրդային տարիներին մարդիկ պարտադիր առաջինն ապուրն էին ուտում, հետո միայն խավարտն ու միսը, իսկ վերջում անպայման կոմպոտ էր լինում։

Ընդ որում, Մյասնիկովը շեշտում է, որ խորհրդային տարիներին ճարպակալմամբ տառապողներն ավելի քիչ էին։ Բժշկական տեսանկյունից` ավելորդ քաշը կապված է սննդի արդյունաբերության առանձնահատկությունների հետ. ժամանակակից մթերքները հաճախ պարունակում են գենետիկորեն ձևափոխված սոյա և համային փոխարինիչներ, պարունակում են մեծ քանակությամբ շաքար և արմավենու յուղ:

Մասնագետները ճարպակալումը բուժելու պարզ միջոց են առաջարկել

Հիշեցնենք, որ ավելի վաղ Մյասնիկովը պարտադիր օգտագործման մթերքների ցանկ էր հրապարակել, որոնք օգնում են երկարացնել կյանքը։

Նրա կարծիքով ՝ պետք է կանոնավոր կերպով օգտագործել բանջարեղեն, մրգեր, ծովամթերք, ձուկ, կարմիր գինի (չափավոր քանակությամբ), ընկույզ, սև շոկոլադ և սխտոր։ Միևնույն ժամանակ, մասնագետը խոստովանել էր, որ երկարակեցության գլխավոր գործոնը ժառանգականությունն է։

Գիտնականները գտել են այն մթերքը, որն այրում է ճարպը և նվազեցնում զարկերակային ճնշումը

Լրահոս
0