08:50 25 հունիսի 2021
Ուղիղ եթեր
  • USD507.90
  • GBP709.23
  • EUR606.64
  • RUB7.03
Հասարակություն
Ստանալ կարճ հղումը
102 0 0

Պարզվել է, որ աղի չափազանց քիչ օգտագործումը նույնքան վնասակար է մարդու առողջության համար, որքան աղի չարաշահումը։ Բժիշկ-սննդաբանը խոսել է աղից հրաժարվելու հետևանքների մասին։

ԵՐԵՎԱՆ, 23 մայիսի - Sputnik. Ռուս թերապևտ ու սննդաբան Իրինա Պոպովան ասել է, թե ինչ հետևանքներ կարող է ունենալ աղից լրիվ հրաժարվելը: Նա խոսել է այդ մասին «Դոկտոր Փիթերին» տված հարցազրույցում։

Բժիշկը զգուշացրել է, որ աղից հրաժարվելը կարող է հանգեցնել օրգանիզմում նատրիումի պակասի: Նման դեպքերում մարդու մոտ մկանային թուլություն, գլխացավեր, սրտխառնոց, մարսողության և ախորժակի վատթարացում, ինչպես նաև ցածր ճնշում և ցավեր են առաջանում։

Բժիշկը զգուշացնում է, որ նման ախտանշանները կարող են հանգեցնել սրտի կաթվածի կամ ինսուլտի: Բոլորովին աղից չպետք է հրաժարվեն մարդիկ, որոնք զբաղվում են ֆիթնեսով կամ պարբերաբար ֆիզիկական ծանրաբեռնվածություն են ունենում: Պոպովայի խոսքով, առանց առողջությանը վնաս պատճառելու մարդը կարող է օրական մոտ 5 գրամ աղ ուտել։

Ըստ թեմայի

Սննդաբանը նշել է այն մթերքները, որոնք քայքայում են օրգանիզմը
Ով և որքան պաղպաղակ կարող է ուտել. սննդաբան
Սննդաբաններն ասել են՝ ինչով կարելի է փոխարինել առավոտյան սուրճը
թեգերը:
բժիշկ, օրգանիզմ, աղ

Գլխավոր թեմաներ