00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:24
5 ր
Ուղիղ եթեր
12:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Նիկոլ Փաշինյան
Առաջին անգամ Հայաստանը և Ադրբեջանը սեղանի շուրջ հարց են լուծել․ Նիկոլ Փաշինյան
13:06
36 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
6 ր
Исторический ликбез
Первая биография Ивана IV. Кто и для кого ее писал?
15:04
24 ր
Исторический ликбез
Тиран или помазанник божий? Кем был Иван Грозный?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Դիետոլոգը պատմել է, թե որ մթերքներն ունեն թարմացնող ազդեցություն

© Pixabay / silviarita Ягоды кизила в тарелке
Ягоды кизила в тарелке - Sputnik Արմենիա, 1920, 03.07.2021
Բաժանորդագրվել
Մթերքների մի մասը կարող է թարմացնել մարդուն, մյուսները՝ հանգստացնել, թուլացնել։

ԵՐԵՎԱՆ, 3 հուլիսի - Sputnik․ Թարմացնող, առույգացնող ազդեցություն ունի ոչ միայն սուրճը, այլև ցանկացած ցիտրուսային հյութ ՝ թուրինջի, մանդարինի, նարնջի, կիտրոնի։ Sputnik ռադիոկայանի հետ հարցազրույցում այս մասին ասել է բժիշկ-դիետոլոգ, նուտրիցիոլոգ, Դիետոլոգների ազգային ասոցիացիայի անդամ Աննա Բելոուսովան։

«Առույգացնող հատկություն ունեն մրգերի և հատապտուղների մեծ մասը, օրինակ` թթու, քաղցր հատապտուղները, ինչպիսիք են կեռասը, բալը, նաև բոլոր կարմիր և մուգ կապույտ հատապտուղները՝ ելակը, հապալասը, սև հաղարջը»,- նշել է Բելոուսովան։

Նրա խոսքով՝ նյարդային համակարգը կարելի է խթանել նաև բանջարեղենի, օրինակ՝ սմբուկի, թարմ սոխի և սխտորի միջոցով։

Мороженое из ежевики - Sputnik Արմենիա, 1920, 14.06.2021
Սննդաբանը խոսել է ամենաօգտակար սառնանուշի մասին, որը միաժամանակ նաև ամենահինն է

Դիետոլոգը նշել է, որ բանջարեղենի որոշ տեսակներ առույգացնում են, միայն թե հում վիճակում ուտելու դեպքում, իսկ ջերմային մշակումից հետո փոխում են իրենց հատկությունները։ Դրանցից են բազուկն ու գազարը:

Մասնագետի խոսքով՝ հանգստացնող հատկություններ ունեն տանձն ու սալորը: Ջերմային մշակումից հետո նման հատկություն են ձեռքբերում նաև դդումն ու դդմիկը։

Բելոուսովան հավելել է, որ եթե ձուկն ու միսը պատրաստվի մեծ քանակությամբ սուր համեմունքներով և աղով, խթանիչ ազդեցություն կունենան։

Որքան դիետիկ պատրաստվեն այս մթերքները, այնքան ավելի նյարդային համակարգի համար կարգավորող ազդեցություն կունենան։

Սննդաբանը խոսել է շոգ եղանակին տաք թեյ խմելու օգտակարության ու վնասի մասին

Լրահոս
0