00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:21
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:48
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ի՞նչն է «սպանում» ենթաստամոքսային գեղձը

© Sputnik / Andranik GhazaryanВыставка-продажа сувениров книг и икон, привезенных из Дадиванка (16 декабря 2020). Еревaн
Выставка-продажа сувениров книг и икон, привезенных из Дадиванка (16 декабря 2020). Еревaн - Sputnik Արմենիա, 1920, 01.08.2021
Բաժանորդագրվել
Բժիշկ-էնդոկրինոլոգը խոսել է ճիշտ սնվելու մասին։ Նա խորհուրդ է տվել սնվել երեք ժամ ընդմիջումներով։
ԵՐԵՎԱՆ, 1 օգոստոսի– Sputnik. Բժշկական գիտությունների թեկնածու, Մոսկվայի պետական համալսարանի էնդոկրինոլոգ Զուհրա Պավլովան պատմել է ենթաստամոքսային գեղձի համար վնասակար մթերքների մասին: Այս մասին գրում է «Российская газета»-ն։
Персики на столе - Sputnik Արմենիա, 1920, 26.07.2021
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ դեղձ ենք ուտում
Մասնագետն ասել է, որ մեծ քանակությամբ քաղցր կամ կալորիական սննդի օգտագործումը ոչ միայն հանգեցնում է ճարպային հյուսվածքի ավելցուկային կուտակման, այլև բերում է ենթաստամոքսային գեղձի բջիջների մահվան:
«Ճարպային հյուսվածքում անխուսափելիորեն համակարգային բորբոքում է առաջանում՝ թթվայնացման սթրեսով, որի ֆոնին ինսուլինի ռեզիստենտություն է զարգանում, և ենթաստամոքսային գեղձի՝ ինսուլին արտադրող բջիջները (և ոչ միայն դրանք) մեռնում են»,-բացատրել է Պավլովան։
Էնդոկրինոլոգը խորհուրդ է տվել սնվել երեք ժամ ընդմիջումներով։ «Մարդը պետք է ուտի ոչ շուտ, քան սննդի նախորդ ընդունումից երեք ժամ հետո և ոչ ուշ, քան հինգ ժամ հետո»,-պարզաբանել է բժիշկը։
Հայ բժիշկները ոսկրածուծի ալոգեն փոխպատվաստում են արել․ բուժվողներն Աֆրիկայից են
Փորձագետն ընդգծել է, որ հինգ ժամից ավել քաղցած մնալ հաստատ չարժե. սոված ժամանակ ճարպային հյուսվածքում ակտիվանում է սննդարար նյութերի մակարդակին հետևող ֆերմենտը (լիպոպրոտեինլիպազ), ինչը հանգեցնում է ճարպային պաշարների կուտակման:
Ախորժակի ավելացումը կարող է կորոնավիրուսի հետևանք լինել. բժիշկ
Լրահոս
0