10:01 02 հուլիսի 2020
Ուղիղ եթեր
  • USD482.52
  • GBP598.08
  • EUR540.76
  • RUB6.79
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

«Համով Հայաստան». ինչո՞ւ են հայերը Սիրահարների օրը «Խաշիլ» ուտում

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (64)
61723
© Sputnik / Արամ Ներսեսյան, Կարեն Եփրեմյան, Լաուրա Սարգսյան

Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» խորագրի շրջանակում բացահայտում են ամենատարածված ճաշատեսակներից մեկի՝ «Խաշիլի» պատրաստման գաղտնիքները, որն ընդունված է եփել Սուրբ Սարգսի տոնին: Դիտեք տեսանյութը, թե ինչպես պատրաստել ավանդական հայկական ճաշատեսակը:

Ժողովուրդն այդ տոնն անվանում է նաև Խաշիլի տոն: Հայաստանի յուրաքանչյուր շրջանում տարբեր կերպ են պատրաստում այդ հագեցնող ճաշատեսակը: Տարածված է հետևյալ բաղադրատոմսը. եփած փոխինձ՝ սոխարածով և մածունով:

Բոլոր սիրահարների հովանավորի տոնի հետ կապված բազմաթիվ լեգենդներ կան: Այսօր Սուրբ Սարգիսն ամուր սիրո և հավատի խորհրդանիշ է, հնում ցանկացած հարցում օգնություն են խնդրել նրանից:

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (64)

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ