18:57 28 հուլիսի 2017
Ուղիղ եթեր
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

«Համով Հայաստան»․ շոկոլադով և սերուցքով սթեյքի յուրահատուկ բաղադրատոմս

Ստանալ կարճ հղումը
108 0 0
© Sputnik. Լաուրա Սարգսյան, Կարեն Եփրեմյան

Sputnik Արմենիան շարունակում է հետաքրքիր բաղադրատոմսեր ներկայացնել «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում: Այս անգամ երևանյան հաստատություններից մեկի շեֆ-խոհարար Պավել Կուրտեևը բացահայտեց դառը շոկոլադով և հայկական մսով սթեյքի բաղադրատոմսը։

Արտասովոր սթեյք պատրաստելու գաղափարը Կուրտեևի մոտ առաջացավ հետաքրքիր բաղադրատոմս փնտրելու ժամանակ։

«Մի անգամ նստած կադում էի և մտածեցի, որ դառը շոկոլադն ու միսը հետաքրքիր համադրություն է։ Պետք է փորձել։ Փորձեցի ու հավանեցի», — ասաց Կուրտեևը։

Որպես սթեյքի հիմք խոհարարն օգտագործում է սերուցք և կոնյակ։ Արդյունքում, միսը բավակակին անսովոր և հետաքրքիր համ է ստանում։

Կատարյալ համ ստանալու համար Պավելն օգտագործում է «Թենդերլոինի» կտոր․այս մսի կիրառման դեպքում սխալվելն անհնար է։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում:

 

Այլ տեսանյութեր

  • Շեֆ խոհարարին հյուր. ինչպես պատրաստել ամառային տոլմա
    Last update: 20:00 23.07.2017
    20:00 23.07.2017

    Համով Հայաստան. ինչպես պատրաստել ամառային տոլմա

    «Համով Հայաստան» նախագիծն այս անգամ նվիրված է հայկական ազգային տոնին` Վարդավառին։ Sputnik Արմենիայի թղթակիցները Արարատյան հայրապետական թեմին կից գործող «Արարատ» երիտասարդական միության նախագահ Տաթև Զախարյանի հետ տոնական սեղանին դնելու համար հայկական ավանդական ուտեստ պատրաստեցին` ամառային տոլմա։

    128
  • Հյուր շեֆ–խոհարարին. ինչպես պատրաստել «Կովբոյ» սթեյքը
    Last update: 11:14 16.07.2017
    11:14 16.07.2017

    «Համով Հայաստանը» տապակած «Կովբոյ» է առաջարկում

    «Համով Հայաստան» խորագրի շրջանակում Sputnik Արմենիայի թղթակիցները շարունակում են համեղ ուտեստների հետաքրքիր բաղադրատոսեր փնտրել:

    50
  • Հյուր շեֆ–խոհարարին. ինչպես պատրաստել «Պղպեղանի»
    Last update: 12:42 25.06.2017
    12:42 25.06.2017

    «Համով Հայաստան». «Պղպեղանի» պատրաստելու գաղտնիքը

    «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում Sputnik Արմենիայի թղթակիցներն այցելել են Սեդրակ Մամուլյանի «արվեստանոց» և բացահայտել հերթական ուտեստի պատրաստման գաղտնիքը:

    164
  • Շեֆ խոհարարին հյուր․ ինչպես պատրաստել ջաջխ ու տժվժիկ
    Last update: 14:41 11.06.2017
    14:41 11.06.2017

    «Համով Հայաստան». «Ջաջխ» ու «Տժվժիկ» պատրաստելու ճիշտ եղանակը

    Sputnik Արմենիան շարունակում է հետաքրքիր բաղադրատոմսեր ներկայացնել «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում: Այս անգամ մեզ հյուրընկալել է Լիբանանից Հայաստան տեղափոխված Նուբար Ջիվանյանը, որի հետ պատրաստում ենք «Տժվժիկ» և «Ջաջխ»:

    350

Գլխավոր թեմաներ