00:36 12 դեկտեմբերի 2017
Ուղիղ եթեր
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Հայկական տոլմայի «Ուդոլի» տեսակը 10 դարի պատմություն ունի

Ստանալ կարճ հղումը
72412
© Sputnik. Լաուրա Սարգսյան, Կարեն Եփրեմյան

«Համով Հայաստան» խոհարարական բաժնի թղթակիցներն այս թողարկման ընթացքում կպատմեն, թե ինչպես պատրաստել «Ուդոլի» տոլման: Այն մատենադարանի ձեռագրերում հայտնաբերված բաղադրատոմս է 10 դարի պատմություն ունի:

«Ուդոլին» հայկական ազգային ավանդական ուտեստի պատրաստման բազում եղանակներից մեկն է: Տոլման իրենից ներկայացնում է գառան փափկամիս, որի մեջ փաթաթում են սոխ, մանր կտրտած կանաչի և մանր աղացած բլղուր (ցորենի ձավար):

Հետո փափկամիսը փաթաթվում է կաղամբի տերևի մեջ: Տոլման պատրաստվում է դանդաղ կրակի վրա, ծիրանի չրի հետ միասին:

Այդ տեսակի տոլման Երևանում կարելի է փորձել միայն երկու տեղ: «Ուդոլի» տոլման այս տարի արժանացել է առաջին միջազգային գաստրոնոմիական «Մեծ Սիլիկոնի ճանապարհի գաստրոնոմիական ուղիներ. ճամփորդություն ճաշակի հետևից Աստրախան — 2017» փառատոն-ֆորումի առաջին տեղը:

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ