09:15 18 հունիսի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD482.68
  • GBP641.14
  • EUR560.05
  • RUB7.69
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Հայկական տոլմայի «Ուդոլի» տեսակը 10 դարի պատմություն ունի

Ստանալ կարճ հղումը
81612
© Sputnik . Լաուրա Սարգսյան, Կարեն Եփրեմյան

«Համով Հայաստան» խոհարարական բաժնի թղթակիցներն այս թողարկման ընթացքում կպատմեն, թե ինչպես պատրաստել «Ուդոլի» տոլման: Այն մատենադարանի ձեռագրերում հայտնաբերված բաղադրատոմս է 10 դարի պատմություն ունի:

«Ուդոլին» հայկական ազգային ավանդական ուտեստի պատրաստման բազում եղանակներից մեկն է: Տոլման իրենից ներկայացնում է գառան փափկամիս, որի մեջ փաթաթում են սոխ, մանր կտրտած կանաչի և մանր աղացած բլղուր (ցորենի ձավար):

Հետո փափկամիսը փաթաթվում է կաղամբի տերևի մեջ: Տոլման պատրաստվում է դանդաղ կրակի վրա, ծիրանի չրի հետ միասին:

Այդ տեսակի տոլման Երևանում կարելի է փորձել միայն երկու տեղ: «Ուդոլի» տոլման այս տարի արժանացել է առաջին միջազգային գաստրոնոմիական «Մեծ Սիլիկոնի ճանապարհի գաստրոնոմիական ուղիներ. ճամփորդություն ճաշակի հետևից Աստրախան — 2017» փառատոն-ֆորումի առաջին տեղը:

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ