00:25 23 նոյեմբերի 2017
Ուղիղ եթեր
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. զբոսաշրջիկները հիացած են հայկական այս ուտեստից

Ստանալ կարճ հղումը
47520
© Sputnik. Լաուրա Սարգսյան, Կարեն Եփրեմյան

Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համեղ Հայաստան» խոհարարական խորագրի շրջանակներում այս թողարկաման մեջ կպատմեն, թե ինչպես պատրաստել ավելուկով ապուր:

Այս ավանդական, ազգային հայկական տաք կերակուրը բաղկացած է կարագից, սոխից, ոսպից, ավելուկից, ընկույզից, ալյուրից, պղպեղից և ջրից:

Ցանկացած ճաշատեսակի լրացման համար օգտագործվում է խոշոր աղ:

«Այս ճաշատեսակը զբոսաշրջիկները շատ են հավանում: Փորձում են և չեն հասկանում, թե ինչն է ապուրին տալիս այսպիսի եզակի բույր»,- Sputnik Armenia-ի թղթակցին ասաց ռեստորաններից մեկի շեֆ-խոհարար Արտակ Մանուկյանը:

Պարզվում է՝ ամեն ինչ շատ հեշտ է: Մանրամասներին ծանոթացեք տեսանյութում:

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ