14:23 19 հոկտեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD483.48
  • GBP634.62
  • EUR557.16
  • RUB7.38
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. ինչու էին հայերը Ամանորի «Տարեհացից» բաժին հանում նաև կենդանիներին

Ստանալ կարճ հղումը
25810
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Ավանդական հայկական Ամանորի սեղանին պարտադիր էր «Տարեհացը», որի մեջ հաջողության մանրադրամն էր թաքնված:

Թե ինչպես պատրաստել այն, կներկայացնի Sputnik Արմենիայի «Համով Հայաստան» նախագծի հերթական թողարկումը:

«Տարեհացը» քաղցր գաթա է, որի մեջ մեր նախնիները խորհրդանիշ մանրադրամն էին դնում: Ում բաժին հասներ այն, նրա համար տարին հաջողակ կլիներ:

«Հնում մարդիկ շատ ուշադիր էին կենդանիների հանդեպ և իրենց ուտելիքներից անպայման նրանց էլ էին բաժին հանում»,- Sputnik Արմենիային է պատմում խոհարար Աննա Մաթևոսյանը:

«Տարեհացի» պատրաստման համար անհրաժեշտ են ձու, մածուն, ալյուր, աղ, սոդա և մարանդրամ:

Պատրաստման մանրամասները՝ տեսանյութում:

 

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ